İspanyol öğretim görevlisinin “plastik“ mücadelesi sürüyor

ÇEVRE

- Edirne'de, İspanyol öğretim görevlisi Begona Rodriguez öncülüğünde bir araya gelen "Plastiğe Hayır" grubu, Tunca Nehri kenarında çöp topladı, çevre kirliliğine dikkat çekti

 Edirne'de, İspanyol öğretim görevlisi Begona Rodriguez öncülüğünde bir araya gelen "Plastiğe Hayır" grubu, Tunca Nehri kenarında çöp topladı, çevre kirliliğine dikkat çekti.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi İspanyol Begona Rodriguez, sosyal medyadan başlattığı "Plastiğe Hayır" kampanyası kapsamında zaman zaman nehir kenarlarındaki plastik atıkları toplayarak çevre temizliğine dikkat çekmeye çalışıyor.

Çevreci Öğretim Görevlisi Rodriguez öncülüğünde yaklaşık 100 kişi çevre kirliliğine dikkat çekmek ve temizlik yapmak amacıyla Tunca Nehri'ne geldi.

Edirne Kent Konseyi ve Edirne Genç TEMA üyesi öğrencilerin de destek verdiği etkinlikte çevreci grup, özellikle pet ve cam şişe olmak üzere nehir kenarındaki çöpleri topladı.

Plastiğe Hayır Platformu kurucusu İspanyol Begona Rodriguez, gazetecilere yaptığı açıklamada, amaçlarının hem plastik atıkları toplamak, hem de insanların plastik kullanımı alışkanlığını değiştirmek olduğunu söyledi.

Çevre bilincinin oluşması için mücadele ettiklerini ifade eden Rodriguez, şunları kaydetti:

"Yaptığımız temizlik etkinlikleri belli ölçüde etkili oldu. Bazı insanların fikirlerinde değişikliğe neden olduk diyebilirim. Çevre bilinci anlayışını evlerde başlatmamız gerekiyor. Biz çevremizi temiz tutmaya çalışıyoruz. İnsanlarda belli bir farkındalık yaratmak için çaba sarf ediyoruz. İnsanlardaki çevre bilincini artırmak için çalışıyoruz. Bu anlamda belli bir ilerleme kaydettik. Plastik atıkları dünya için büyük bir problem. Bu konuda sıkı önlemler alınmalı. Özellikle çevreyi kirletenler cezalandırılmalı. Aynı zamanda plastik kullanımının azaltılmasına yönelik çalışmalar yapılmalı."

Edirne Kent Konseyi Başkanı Ziya Gökerküçük de çevrenin temiz tutulmasının herkesin görevi olduğunu belirterek, "Asıl önemli olan 'beni', 'bize' çevirmek. Evlerde annelerimiz yere çöp atan çocuğunu uyarır ve o çocuk bir daha evi kirletmez. Aynı şekilde kamusal alanında kendi yaşam alanı olduğumuzu bilerek temiz tutmalıyız." diye konuştu.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.