Türkiye'yi kendi evleri gibi görüyorlar

EĞİTİM

- Trakya Üniversitesinde eğitim görmek için ilk kez Türkiye'ye gelen öğrenciler, kendilerini evlerinde gibi hissediyor - Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Çalışkan: - "Öğrenci arkadaşlarımızı karşılayıp, ihtiyaç duydukları her şeyi karşılamaya çalışıyoruz. Onlara rehberlik hizmeti veriyoruz"

Trakya Üniversitesinde (TÜ) eğitim görmek isteyen uluslararası öğrencilerin kayıtları başladı.

TÜ Balkan Kongre Merkezinde 13 temmuz cuma gününe kadar sürecek kayıt dönemi kapsamında binin üzerin uluslararası öğrencinin kayıt yaptırması bekleniyor.

Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hakan Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uluslararası öğrencilerin TÜ'ye yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Çalışkan, "Gurbette ilk gün zordur, bizler kolaylaştırmaya hazırız" sloganıyla öğrencilere yardım ettiklerini ifade etti.

Dernek olarak öğrencilere rehberlik hizmeti verdiklerini aktaran Çalışkan, şunları kaydetti:

"Uluslararası öğrencilerimiz aileleriyle birlikte gelip kayıtlarını gerçekleştiriyor. Biz de TÜ Dış İlişkiler Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Trakya Uluslararası Öğrenci Derneği ortaklığında bir stant açtık. Öğrenci arkadaşlarımızı karşılayıp, ihtiyaç duydukları her şeyi karşılamaya çalışıyoruz. Onlara rehberlik hizmeti veriyoruz. Kayıt işlemi esnasında ve sonrasında gerekli desteği yapıyoruz. Burs, konaklama, yurt gibi konularda yardımcı oluyoruz. Yine öğrencilerimize simit ve çay ikramı yapıyoruz. Binin üzerinde öğrencinin kayıt yaptırmasını bekliyoruz. TÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nun 2023 yılında 10 bin uluslararası öğrenci hedefine de emin adımlarla ilerliyoruz. Tüm öğrencilere başarı diliyorum."

Çalışkan, aynı zamanda kentin tanıtımı için hazırlanan broşürleri de dağıttıklarını sözlerine ekledi.

Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten uluslararası öğrenciler de Türkiye'nin ikinci vatanları olduğunu ifade etti.

Kosova'dan gelen ve biyoloji bölümünü kazanan Hila Cürcüalo (19) eğitimine Türkiye'de devam edecek olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi.

Türkiye'yi ikinci evi gibi gördüğünü vurgulayan Cürcüalo, "Bu okulun kaliteli bir eğitimi var, burada okumak istiyorum. Geleceğimin daha iyi olacağını düşünüyorum. Türkiye'de olmak çok güzel bir duygu. Zaten biz de Kosovalı Türkler olarak yabancılık çekmiyoruz. Ortama ayak uydurabiliyoruz. Kültürlerimiz hemen hemen aynı. Burada olmak güzel." ifadelerini kullandı.

Yunanistan'dan gelen ve hemşirelik bölümünü kazanan Meyra Hatip Mehmet (18) de Edirne'yi çok beğendiğini ve Türkiye'de olmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.