Bilecik'te “Şehir Ödülleri Türkiye 2018“ yarışması

GENEL

Bilecik'te Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Şehir Ödülleri Türkiye 2018'' yarışmasında, ''Köyünü yaşat'' projesi ödüle layık görüldü....

 Bilecik'te Yaşayan Şehirler Platformu ve Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Şehir Ödülleri Türkiye 2018'' yarışmasında, ''Köyünü yaşat'' projesi ödüle layık görüldü.

Proje koordinatörü, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) Öğretim Üyesi Ümit Arpacıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmada "Bilim Işığı" temalı akademik ödüller kategorisinde "En iyi" proje ödülünü "Köyünü Yaşat'' projesinin kazandığını söyledi.

MSGSÜ önderliğinde Gölpazarı Belediyesi ve Işıklar Yapı Ürünleri ortaklığında 2015 yılından itibaren yürütülen projeyle, mevcut kırsal alanların yeniden değerlendirilmesinin yalnızca mimari olmadığını, bir çok sanat dalıyla birlikte örnek teşkil etiğini ifade eden Arpacıoğlu, şunları kaydetti:

''Öğrenciler, köyde bulundukları sürede birçok farklı deneyim kazanmakta, farklılıklarını da köye yansıtarak hem köylüye hem de ilçedeki insanların hayatına dokunmaktalar. Gerçek bir inşaatın içinde, akademisyenler ve ustalarla birlikte teorik ve pratik bilgileri harmanlayarak uygulamakta. Gelecekte yönetici konumunda bulunacakları bu ortamda en temelden başlayarak meslek hayatlarında deneyim kazanıyorlar.

Ayrıca gün içindeki şantiye saatlerinin ardından ilçede insanların ihtiyaçları doğrultusunda belirlenen konular hakkında projeler tasarlayıp, kırsal alanların gelişmesi için çalışıyorlar. Projenin, yaz atölyeleri ile gerçekleştirilen pilot uygulamanın ileride kırsal alanların yeniden düzenlenmesi ve rehabilitasyonu konularında örnek teşkil etmesi amaçlanmaktadır.''

Arpacıoğlu, projenin ''2016 Genç Türkiye Zirvesi'' akademi ödülleri kategorisinde de ''Kültürel Zenginlikleri Yaşatma Projesi'' ödülünü kazandığını sözlerine ekledi.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.