BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, gençlerin her alanda farkındalık oluşturması gerektiğini söyledi.
Bursa Ekmek ve Besin Sanayi AŞ (BESAŞ), Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü (TAGEM), Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğü, Gıda ve Fermantasyon Teknolojileri Merkezi (TFTAK) ile Estonya'dan Gıda ve Fermantasyon Teknolojileri Merkezi (TFTAK) ve Romanya'dan Ulusal Gıda Biyokaynakları Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (IBA) tarafından düzenlenen "Ekmek Sektöründe Gençlerin (18-26) İstihdam Edilebilirliğin Artırılması Projesi"nin kapanış toplantısı yapıldı.
Aktaş, Avrupa Birliği (AB) fonlarından "Erasmus Plus" tarafından desteklenen projenin kapanışında, programa katılan gençlere tavsiyelerde bulundu.
Gençlerin sadece öğretmen, mühendis ve doktor olmak istemesini eleştiren Aktaş, "60 bin öğretmenlik açığına neredeyse 1 milyon talip var. Farklı sektörlere yönelmek lazım. Devletin herhangi bir sektöründe, taşeronda çalışayım demek yanlış. Biz Avrupa'nın ikinci büyük nüfusuyuz, 6'ncı büyük ekonomisiyiz. Ülkenize güvenin ve büyük düşünün. Ne yaparsanız yapın farkındalık oluşturun. Bu, fırıncılık mesleği de olabilir. Ben biliyorum ki Bursa'da bazı fırınlar daha çok tercih ediliyor çünkü insanlar o fırınların daha iyi iş yaptığını düşünüyor." dedi.
Estonya TFTAK sorumlusu Sirli Rosenvald ise projede bütün ortakların çok iyi bir iş birliği yaptığını vurguladı.
Türkiye'nin çok güzel bir ülke olduğuna dikkati çeken Rosenvald, "Yiyecekleri çok lezzetli, insanlar da arkadaş canlısı. Burada bulunduğum her andan memnun kaldım. İleride de gıda veya eğitim gibi konularda ortak projeler yapabileceğimizi umuyorum." diye konuştu.
Toplantıya, Bursa Vali Yardımcısı Abidin Ünsal ve BESAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Bektaş ile diğer paydaş kuruluşlardan temsilciler katıldı.
1 Haziran 2017'de başlatılan ve yaklaşık 16 ay süren "Ekmek Sektöründe Gençlerin İstihdam Edilebilirliğinin Artırılması Projesi" kapsamında fırıncılık sektörüyle ilgili ücretsiz ve yenilikçi materyaller hazırlanması hedeflendi. Ayrıca sektörde çalışan gençlerin mesleki bilgi ve becerilerini artırmak ve iş hayatına adaptasyonlarını kolaylaştırmak için faaliyetler yapıldı.