Ferizli MYO'da bilgisayarlı kalıp ve tasarım dersleri verilecek

GENEL

SAKARYA (AA) - Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ferizli Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) tekstil sektörüne yönelik nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında, gelecek yıl bilgisayarlı kalıp ve tasarım...

SAKARYA (AA) - Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ferizli Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) tekstil sektörüne yönelik nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi amacıyla hazırlanan proje kapsamında, gelecek yıl bilgisayarlı kalıp ve tasarım dersleri de verilmeye başlanacak.

Proje hakkında AA muhabirine bilgi veren Ferizli MYO Müdür Yardımcısı ve Moda Tasarımı Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Pınar Çınar, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) tarafından desteklenen "İmalat Sanayisine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi" projesi kapsamında tekstil sektörüne yönelik nitelikli iş gücünün yetiştirilmesi başlığıyla proje hazırladıklarını söyledi.

Projeye yönelik atölyelerinde yeni çalışma ortamı oluşturacaklarını bildiren Çınar, "Yaklaşık 16 bilgisayar kurulumlu, içerisinde bilgisayarlı kalıp ve tasarımların olduğu çalışma alanı oluşturacağız. Bunun yanında çalışılan modellerin numunesinin dikilebilmesi bakımından da 12 makinelik numune dikim atölyesi oluşturacağız. Amacımız, sektörün de bu alandaki ihtiyaçlarına cevap verebilecek nitelikli öğrencilerin yetiştirilmesi." diye konuştu.

- Mezun öğrenciler de projeden yararlanabilecek

Çınar, mezun ettikleri öğrencilerin bilgisayar kalıp ve tasarım programlarını kullanabilen, sektöre gittiğinde de bu alanlarda çalışma fırsatı yakalayabilen öğrenciler olmasını istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şu anda da fiziki alanın oluşturulmasına yönelik iç çalışmalarımız başladı. Bu yıl yapılacak çalışmalar fiziki alanın oluşturulmasına yönelik ama gelecek sezonda eğitimlerimize başlayacağız. Bu yıl atölyemiz oluşturulacak, bilgisayar temini, programların ve makinelerin satın alımı ve fiziki alanın oluşturulmasını bu yıl ancak yetiştirebiliriz. Yaz dönemine hazır olur ama eğitim faaliyeti olmadığı için başlayamıyoruz. Mecburen 2019 eğitim yılıyla eğitim faaliyetlerine başlayacağız. Mezun öğrencilerimize de açacağız. Çünkü özellikle şu anda 2. sınıf olanlar bunun farkında olup, 'Biz göremeyeceğiz mi?' diye üzüntü içerisine giriyor. Hayır, bu projemizi yazarken mezun öğrencilerimizi de düşündük. İsterlerse mezun öğrencilerimiz de bu eğitimden yararlanabilecek."

İlk yarı yıl eğitimini verdikten sonra 3+1 eğitimi kapsamında bu öğrencileri sektöre göndereceklerini bildiren Çınar, iş yerlerinden memnun olup olmadıklarına yönelik anket çalışması da yapacaklarını söyledi.

Sürdürülebilir faaliyeti olarak ilerleyen süreçte TR 42 bölgesi içerisinde bulunan diğer illerde sektöre de eğitim faaliyeti açmayı planladıklarını aktaran Çınar, projenin hazırlanmasında kendilerine destek olan Rektör Mehmet Sarıbıyık, okul yöneticileri, MARKA ve diğer yetkililere teşekkür etti.

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.