TEKİRDAĞ (AA) - Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Lokman Hakan Tecer, Sektör Tümleşik Eğitim Programı ile öğrencilerin sektöre iş tecrübesi ile girdiğini söyledi.
Tecer, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2011 yılında kısmi olarak başlattıkları projeyi tamamen eğitim öğretim modeli haline getirdiklerini belirtti.
Eğitim modellerini 2018-2019 dönemi itibariyle ''Sektör Tümleşik Eğitim Programı'' haline dönüştürdüklerini ifade eden Tecer, ''Bunun kararını daha önce almıştık, üniversite senatomuzdan geçirmiştik. Şimdi YÖK tarafından da kabul edildi. 2018 yüksek öğretim programları ve kılavuzunda 767 bilgi notuyla onaylandı. Bu 767 bilgi notu aynen şunu söylüyor, Çorlu Mühendislik Fakültesi'nde öğrenciler dördüncü sınıfın güz ve bahar yarı yılında sektör tümleşik eğitim kapsamında alanlarıyla ilgili sektör kurum ve kuruluşlarında eğitimlerini sürdürebilecekler deniliyor'' dedi.
Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi eğitim sisteminin, uygulamalı mühendislik eğitimine dönüşmüş durumda olduğunu dile getiren Tecer, bu sistemin çok daha avantajlı olduğunu kaydetti.
2018-2019 dönemi itibarıyla, bütün mühendislik programlarında bu modele geçtiklerini belirten Tecer, bu uygulamayı başlatan ilk devlet üniversitesi olduklarını ifade etti.
Tecer, bölgedeki iş dünyası, sektör temsilcileri, organize sanayi bölgeleri yönetim kurulları ve ticaret sanayi odalarının başkanlarından oluşan geniş bir kitleyle sektör tümleşik eğitim modeli konusunda iş birliği protokolü de imzaladıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"2018-2019 döneminde, geleceklerini planlamak, hayallerini gerçekleştirmek üzere üniversite hayatına başlayacak genç mühendis adaylarımıza da bunu duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Onları, nitelikli, sektörün ihtiyaçlarını bilen, donanımlı birer mühendis olarak yetiştirmek adına Çorlu Mühendislik Fakültesi'ne bekliyoruz. Bütün mühendislik fakülteleri arasında en yüksek potansiyele sahip bir konumdayız. Bölgemizde, 13 tane organize sanayi bölgesi, 4 tane ticaret ve sanayi odası, onlarca meslek kuruluşları, 2 binin üzerinde büyük olmak üzere toplam 4 bin şirket var. Biz de bu potansiyelden öğrencilerimizi yararlandırma arzusundayız''