Yalova'da "Buzağı Ölümlerini Önleme Projesi"

GENEL

YALOVA (AA) - Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Buzağı Ölümlerini Önleme (Neo-Nal Kayıpları) Projesi" ile kentte yüzde 7,1 olan buzağı ölüm oranının yüzde 3'ün altına çekilmesinin hedeflendiği bildirildi....

YALOVA (AA) - Yalova İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından "Buzağı Ölümlerini Önleme (Neo-Nal Kayıpları) Projesi" ile kentte yüzde 7,1 olan buzağı ölüm oranının yüzde 3'ün altına çekilmesinin hedeflendiği bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2017 yılında hazırlanarak İl Özel İdare Müdürlüğüne sunulan projeye 131 bin 500 lira kaynak sağlandığı ifade edildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile İl Özel İdaresinin ortak projesi kapsamında, kentteki buzağıların solunum sistemi hastalıklarına karşı aşılanacağı ve yetiştiricilerin buzağı bakımı konusunda bilgilendirileceği kaydedildi.

Açıklamada, proje çalışması çerçevesinde İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selim Karahan'ın katılımıyla Kazımiye ve Kirazlı köylerindeki yetiştiricilere ait buzağıların aşılanmasına başlanıldığı aktarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Parıldar, Bakanlığın buzağı ölüm oranını azaltmak adına 2018 yılını "Buzağı Ölümlerini Önleme Yılı" olarak ilan ettiğini anımsattı.

Buzağı kayıplarını önleyerek ülke hayvancılığına ve ekonomisine kazandırmak amacıyla çalışma yaptıklarını ifade eden Parıldar, şunları kaydetti:

"İl Özel İdaremiz sağ olsun projemizi kabul ederek 131 bin 500 lira kaynak sağladı. Bu kaynakla temin ettiğimiz koruyucu aşı ve dezenfektanlarla ilimizdeki 2 bin 500 buzağıya solunum sistemi hastalıklarına karşı bir ay ara ile 5 bin doz koruyucu aşı yapacağız ve yeni doğan buzağıların göbek kordonlarının temizlenmesi için yetiştiricilere dezenfektan vereceğiz. Başlattığımız "Buzağı Ölümlerini Önleme Projesi"yle ve yapılacak olan eğitimler, gebe hayvanların ishal aşıları ile ilimizde yüzde 7,1 olan buzağı ölümlerini 2019 yılında önce yüzde 5'in, ilerleyen dönemlerde de yüzde 3'ün altına düşürmeyi hedefliyoruz. Projemizin ilimiz hayvan yetiştiricilerine hayırlı olmasını diliyorum."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.