2024-06-12 20:17:03

Hava sıcak, siyaset daha sıcak

YÜKSEL ERCAN

yukselercanmedyagrup@gmail.com 12 Haziran 2024, 20:17

Geçtiğimiz yıllarda katıldığımız bir iklim toplantısında uzmanlar “artık ilkbahar ve sonbahar mevsimleri tarihe karışıyor belli bir zaman sonra sadece yaz ve kış mevsimleri kalacak” dediklerinde işin doğrusu söylenenleri biraz abartılı bulmuştuk.

Ancak son iki yıldır karşı karşıya kaldığımız mevsimsel değişimlere baktığımızda işin hiçte şakaya gelir tarafı olmadığını istemeyerek te olsa anlamış bulunuyoruz.

Haziran ayının henüz ortasına gelemedik ancak hava sıcaklığının gündüz saatlerinde 40 derece akşam olup hava kararmasına rağmen 23-24 derece arasında olduğunu hissedince işin şakası olmadığını anladık.

Problem sadece hava sıcaklığında olsa bir yere kadar kabul edilebilir göğüs gerilebilir ancak 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimde CHP’nin tüm belediyeleri silip süpürmesi ve çok uzun yıllar sonra seçimden birinci parti olarak çıkması siyasetin yaz ateşini olabildiğince yukarılara taşımış oldu.

Seçim sonrası genel iktidarda bulunan AK Parti ile yerel iktidarda bulunan CHP’nin liderlerinin iki kez buluşmaları 31 mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçim sonrası partisinin genel başkanlığından istifa eden İYİ Partinin kurucu genel başkanı Meral Akşener’in sarayda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi siyasi tansiyonu en üst noktalara çıkardı.

18 ay önce Ankara’nın göbeğinde katledilen Ülkü Ocakları eski genel başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ve çocuklarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmelerinin yankıları devam ederken MHP Genel başkanı Devlet Bahçeli’nin gündem yaratan “AK Parti içindeki gayri memnun kesimin devamlı suyu bulandırmasını da dikkate alarak, AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi, buna da altılı masanın diğer unsurlarının desteği Milliyetçi Hareket Partisi’nin samimi dileği ve temennisidir.

Buna rağmen Cumhur İttifakı’na bağlılığımız kararlılıkla devam edecek, TBMM’de kanun tekliflerine verilen desteğimiz aynen sürecektir.

Kaldı ki Cumhur İttifakı’ndan tavizimiz, geri dönüşümüz, yarı yolda bırakmamız, ilkelerinden ve hedeflerinden cayma göstermemiz mümkün değildir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da şartlar ne olursa sonuna kadar yanında ve arkasında olacağımızı, kesinlikle yalnız bırakmayacağımızı herkes çok iyi bilmelidir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın yaptığı görüşmeleri, kurduğu ilişki ağlarını, icra ettiği ikili temasları saygıyla karşılıyor, zatı devletlerini daha da rahatlatmak için bir kez daha feragatle hareket edip karşılıksız inisiyatif alıyor ve bu tercihimizi aziz milletimizle paylaşıyoruz.” şeklindeki açıklaması gündemi toz duman etmeye yetti.

Gün içerisinde “bu kadar aksiyon yeter inşallah başka bir söylem çıkmaz” diye düşünürken İYİ Partinin grup toplantısında konuşan Çanakkale milletvekili Rıdvan Uz’un  “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Meral Akşener’in fotoğrafı parti teşkilatlarından kaldırılsın” haberi geldi.

Olan oldu artık vallahi yorulduk bu kadar hızlı giden gündemden” demiştik ki bu kez de akşam saatlerinde İYİ Parti Genel başkan yardımcısı Ahmet Şeref Olgun’danİYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan UZ, Genel başkanımız sayın D.Müsavat Dervişoğlu tarafından, Parti tüzüğünün kendisine verdiği yetkiye istinaden, TEDBİRLİ olarak ve KESİN İHRAÇ talebiyle müşterek disiplin kuruluna sevk edilmiştir.” açıklaması zaten sıcak olan siyasi gündemi tam olarak ateşin ortasına attı.

Bir taraftan sıcak hava

Diğer taraftan ateşi asla düşmeyen siyaset.

Gel de bu yangından kurtul.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.