Bildiğimiz üzere iş kazalarını önlemek amacıyla 2012 yılında, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu çıkartıldı.
Her iş yerinde bir iş güvenliği uzmanı ile tıp fakültesi mezunu işyeri hekimi bulundurma zorunluluğu getiren kanun kapsamında da işyerleri; 50 kişinin altında çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli işyerleri için hekim ve iş güvenliği uzmanı istihdam etme zorunluluğu,2014’ün Ocak ayından bu yana uygulanmaya başlandı.
Geçen hafta iki evladımız yedikleri şırınga şeklindeki çikolatanın kapağının soluk borularına kaçması sonucu hayatını kaybetti.
Bu acı olay bize okullarda mutlaka bir doktor bulunması, tüm çalışanların ilk yardım eğitimi alması, gerektiğini gösterdi
Eğitim süresince Sürekli hareket halinde olan her an düşüp yaralanan çocukların olduğu okullarda neden olmasın?
Binlerce çocuğun ve öğretmenlerin gün boyu yaşadığı eğitim kurumlarında mutlaka bir revir bulunmalı. Görevlendirilecek doktor ve hemşireler, okulda rahatsızlanan öğrencilere revirde ilk müdahaleyi yapabilmeli Revirde tedavisi mümkün olmayanların sağlık kurumlarına nakillerini gerçekleştirebilmeli, gerekirse refakat edebilmelidir. İş sağlığı ve güvenliği kanununa ek bir madde olarak eklenebilir.
Bir öğretmenden aynı anda doktor, güvenlik görevlisi, hemşire olması beklenemez.
Bu yüzden devletimizin okullarımızdaki bu problemi çözebileceğine inanıyoruz.
"her okula bir Uzman doktor"
Türkiye'de okul öncesi eğitim, ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde, toplam 18 milyon öğrenci eğitim alıyor ve 67 bin okul bulunuyor.
Öğrencilerin sağlığı ve acil durumlarda kurtarılması için bu tür bir uygulamaya gidilmesinin sevgili ailelerimizin gönül rahatlığı ve geleceğimizin teminatı evlatlarımız için doğru bir hizmet olacağına inanıyorum.
Her okula bir Uzman doktor.!
Paylaş