2024-10-15 21:41:07

Kraldan fazla kralcılık.

YÜKSEL ERCAN

yukselercanmedyagrup@gmail.com 15 Ekim 2024, 21:41

Kraldan çok kralcılık ifadesi  bizim günlük hayatımızda “Bir kimsenin çıkarlarını o kimseden daha çok savunmak.” anlamını taşır ki söz konusu kralcılar siyasette, ticarette, sosyal hayatta bakabildiğimiz, görebildiğimiz her yerde hatta hemen yanı başımızdadırlar.

Ancak son dönemlerde söz konusu “kralcılar” işi öyle farklı noktalara öyle anlaşılmaz mecralara doğru götürmeye başladılar ki muhtemelen işin tam merkezinde bulunan ve çevrenin “kral” olarak tanımladığı kişi bile zaman zaman “Allah Allah işin doğrusu bu kadarını ben bile düşünememiştim” demek zorunda kalıyorlar.

Ticarette, sosyal hayatta özellik de siyasette bekledikleri noktaya gelemeyenler hatta bekledikleri hedefin çok ama çok uzağına düşenler belki de kendi açılarından ortaya çıkan mecburiyetler dolaysı il e işin merkezinde bulunan kadar iddialı ifadeler kullanmaktan asla geri durmuyorlar.

Ticari alanda kurumun başında bulunanlar ve yakın çevredekiler yapılacak herhangi bir hatanın bir şekilde dönüp dolaşıp kendilerine dokunacağını bildiklerinden olsa gerek eleman seçerken söz konusu kralcılara fazla yüze vermez bel bağlamazlar.

Şu sıralar “kraldan fazla kralcıların “ bulunduğu saha daha çok siyaset, Türkiye’de 2002 yılından itibaren parçalı destekli olsa bile bir AK Parti iktidarı bulunuyor, 2018 yılından itibaren karşı karşıya kaldığımız Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi uyarında oy oranına bakılmaksızın her siyasi partiye de önemli ölçüde ihtiyaç bulunuyor, zira Cumhurbaşkanı seçilebilmek adına alınması gereken oy oranı yüzde 50 nokta bir.

Böyle bir süreçte oyu an fazla olan liderin partisinin bir tarafında kümelenmek zorunda kalan söz konusu küçük partiler kendilerine göre haklı olarak “Böyle bir sistemde benin elli bin oyum yüz bin oyum olmasa tarafı olduğumuz aday kazanamazdı biz destek olduk kazandı, ancak süreç içerisinde bizimde belli başlı konularda fikir söylememiz gerekiyor” diyerek başlıyorlar savurmaya.

Şu an iktidarda bulunan hükümet içerisinde rol kapmak, en azından yakın eş dost akrabalara kadro sağlamak adına akla hayale gelmeyen fikirleri buldukları her kamera ve mikrofon önünde anlatan bu tür siyasetçileri, partileri, STK başkanlarını daha fazla görebileceğiz.

Türkiye’nin pek çok yerinde teşkilatları bulunmayan ve tüm toplum tarafından “tabela partisi “ olarak adlandırılan partilerin genel başkanlarının söylediklerinin hangisini “iktidarda bulunan siyasi parti yerine getiriyor.? “sorusunun ise şu sıralarda cevabı yok.

Kraldan fazla kralcılık dünde vardı bugünde var yarında olacak.

Ancak savunma biraz da merhametli ve elle tutulur bir şekilde yapılmayınca iş kralcılıktan çıkıp başka bir tanımlamaya geçiyor.

Biraz dikkatli olmak kraldan fazla kralcıları sözlerine inanılır insanlar hanesine çekebilir.

Öbür türlü iş kötü.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.