Eker'den otizmlilerin hayatını kolaylaştıran uygulama

BİLİM TEKNOLOJİ

Eker, Tohum Otizm Vakfı ile birlikte hayata geçirdiği “Otizmli Bireyler İş Gücünde” projesi kapsamında iş koçu destekli istihdam modelinin de iş dünyasında yaygınlaşmasını kolaylaştıracak. Eker, İŞKUR’un desteği ile Otizmli Bireyler İş Gücünde-OBİG mobil uygulamasını geliştirdi.

 (İGFA) - Eker, Tohum Otizm Vakfı desteği ile hayata geçirdiği “Otizmli Bireyler İş Gücünde” adlı iş koçu destekli istihdam projesini bir mobil uygulama ile taçlandırıyor. İŞKUR’un “Engellinin İstihdamını Sağlayacak Destek Teknolojilerine İlişkin Projeler” hibe desteği ile geliştirilen “Otizmli Bireyler İş Gücünde-OBİG” mobil uygulaması, hem iOS hem de Android tabanlı mobil cihazlara indirilerek ücretsiz olarak kullanılabiliyor. İstihdam edilerek iş gücüne kazandırılan otizmli veya diğer yaygın gelişimsel bozukluğu olan bireylerin hayatını kolaylaştıran özellikler sunan uygulama, iş süreçlerine yönelik hazırlansa da ev yaşamında da kullanılabiliyor.

Uygulama; otizmli bireylerin yapacağı işi küçük basamaklara ayırarak görsel/işitsel uyaranların yardımıyla daha kolay öğrenebilmesini, zaman yönetimi yapabilmesini ve yaptığı işleri görerek kendini motive edebilmesini destekliyor. Uygulamada yer alan bölümler otizmli bireylerin kişisel gereksinimlerine ve yapacakları işin özelliklerine göre bireyselleştirilebiliyor.

8 OTİZİMLİ BİREY EKER'DE ÇALIŞIYOR

"Otizmli Bireyler İş Gücünde" projesiyle otizmli bireylere bağımsız yaşam ve istihdam imkânı oluşturan Eker'de, şu anda 3 iş koçu ve 1 süpervizörün desteği ile 8 otizmli bireyi istihdam ettiği öğrenilirken, bu sayının 12 kişiye çıkarmayı hedefleniyor.  

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.