Öğretmenin kurduğu kamping 55 yıldır turistleri ağırlıyor

TURİZM

- Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bir beden eğitimi öğretmeninin 1963 yılında satın aldığı ve ağaç dikerek yeşillendirdiği tarlasına kurduğu kamping, 55 yıldır yerli ve yabancı kampçıları ağırlıyor - İşletme sahibi Melahat Altın: - "Burası pamuk tarlasıymış. Sahibi pamuk suluyormuş, eşim onunla konuşmuş, anlaşmış. Sonra gelip bana 'Melahat ben bir arsa, pamuk tarlası aldım, artık orada kamp yapacağım' dedi. O zaman burada yol yok, elektrik, su yok. Eşim sonra Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm belgesi alarak bu tesisi kurdu"

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde beden eğitimi öğretmeninin 1963 yılında satın aldığı ve ağaç dikerek yeşillendirdiği tarlasına kurduğu kamping, 55 yıldır yerli ve yabancı turistlere hizmet veriyor.

Ören Mahallesi sahilindeki 35 bin metrekarelik kamping, motel ve çadırlarda 300 kişiye aynı anda konaklama imkanı sunuyor.

Melahat Altın (88), AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşi Tahir Altın'ın 2009'da mide kanseri nedeniyle yaşamını yitirdiğini, tesisin işletmesini o tarihten itibaren iki kızıyla birlikte yürüttüğünü söyledi.

Eşinin beden eğitimi öğretmeni olduğunu, düzenlediği izci kampı için 1960'lı yılların başında ilk kez Edremit Körfezi'ne geldiklerini hatırlatan Altın, Ören'i çok beğendiklerini ifade etti.

Altın, ertesi yıl dönemin Burhaniye kaymakamının davetiyle yeniden Ören'e geldiklerini belirterek, o kamp döneminde eşinin bir karar aldığını anlattı.

Eşinin kararıyla buradaki pamuk tarlasının zaman içinde turizm tesisine dönüştüğünü anlatan Altın, "Burası pamuk tarlasıymış. Sahibi pamuk suluyormuş, eşim onunla konuşmuş, anlaşmış. Sonra gelip bana 'Melahat ben bir arsa, pamuk tarlasını aldım, artık orada kamp yapacağım' dedi. O zaman burada yol yok, elektrik, su yok. Eşim sonra Kültür ve Turizm Bakanlığından turizm belgesi alarak bu tesisi kurdu." diye konuştu.

- "Yabancı turist yeniden Türkiye'ye akacak"

Annesi ve kız kardeşiyle tesisi işleten Filiz Altın da babasının kendi elleriyle diktiği ağaçları yetiştirerek tarlayı bir kamp alanına dönüştürdüğünü belirtti.

Yerli turistlerin yanı sıra özellikle Avrupalı turistleri burada ağırladıklarını anlatan Altın, "Troya ve Bergama antik kentlerinin arasında, kültürel bir yol üzerinde olmamız kampımızın bilhassa Avrupalı turistler tarafından sık sık ziyaret edilmesini sağladı. 1980'li yıllarda çok yoğunduk, 1990'lı yılların sonuna kadar da sürekli yüzde 90 yabancı turist geldi." ifadelerini kullandı.

Altın, şunları söyledi:

"Bize gelen turist uçakla gelen turist değil, kendi arabasıyla dolaşan turist ayrıca çok iyi sayıda yerli turist konaklatıyoruz bu tesiste. Kamping turizmi Türkiye'de gittikçe gelişiyor. Burada çeşitli, alternatif konaklama sunuyoruz. Bu tip tesislere turist kendi çadırıyla veya karavanıyla gelir, tatilini yapar veya tesislerin hazır çadırlarında kalabilir."

Yorum yapabilmek için lütfen sitemizden üye girişi yapınız!
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.