Öne Çıkanlar Bilecik Yalova Ayvalık Ak Parti Tekirdağ

Liseli gençler eğitimde fırsat eşitliği için çözümler tasarladı

BURSA (İGFA) - NN Hayat ve Emeklilik, Genç Başarı Eğitim Vakfı (Junior Achievement Turkey) iş birliği ile düzenlediği Sosyal İnovasyon Kampı’nda, liseli gençleri inovasyon ile buluşturdu. İlki 2017 yılında gerçekleşen kamp, pandemi nedeniyle bu yıl ilk kez online olarak gerçekleştirildi. Kendi şehirlerinden bağlanarak bir araya gelen liseli gençler bu sene de sosyal sorunlara NN gönüllüleri ile birlikte yenilikçi çözümler üretti. 21 ildeki 35 farklı liseden 78 öğrencinin karma gruplar halinde bir sosyal girişim fikri geliştirdikleri Sosyal İnovasyon Kampı’nda öğrenciler bu sene “Eğitim Teknolojileri ile Eğitimde fırsat eşitliği” konusu üzerine çalışmalarını gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından üretilen fikirlerin NN gönüllüsü mentorların desteğiyle birlikte bir iş planına dönüştürüldüğü kamp sonunda en iyi projeler seçildi. 

YENİ DENEYİMLERDEN KORKMAYIN

Sosyal İnovasyon Kampı etkinliğinde gençlerle online platformda buluşan NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Anna Grzelonska, kendi deneyimlerini paylaşarak gençlere tavsiyelerde bulunurken, “Sadece başarılı bir öğrenci olmayı değil, yeni deneyimler kazanmayı da amaçlayın. Hayatta ne yapmak istediğinize karar vermeden önce farklı tecrübelerle kendinizi geliştirin, bu konuda cesaretli ve meraklı olun” dedi.

NN gönüllülerinin mentorluğu ve paylaşılan deneyimlerle gençlerin hayatlarında olumlu bir iz bırakmayı hedefleyen Sosyal İnovasyon Kampı’nda; gençlerin sosyal sorunlara ilişkin mentorlarının yönlendirmesi ile fikirler geliştirip, sorunlara çözüm bulmaları amaçlanıyor.

NN Hayat ve Emeklilik İnsan Kaynakları Müdürü Özlem Kuzey Kaya ve Müşteri İletişim Merkezi Müdürü Sercan Ünal’ın da jüri ekibinde bulunduğu etkinlikte en başarılı projeler iki birinci ve bir ikinci olarak belirlendi. Dereceye giren ilk proje şöyle: EQ-Vision “Eşit ve Kaliteli Vizyon” mottosuyla tüm öğrencilerin erişebileceği bir platform olarak tasarlandı. Öğrenciler coğrafya, yaş, sınıf gibi filtreleri kullanarak kendi yaş/sınıf gruplarında yer alan; platforma kayıt olurken tamamladıkları kişilik envanterleri sayesinde benzer ilgi ve eğilimlerdeki öğrencilerin neler konuştuklarını, hayal ettiklerini görebiliyor. Bu sayede öğrenciler yaşıtlarının gündemlerinden ve çalışmalarından haberdar olabiliyor. DDC Online, öğrencilerin seçtikleri sınıf ve derslere göre diledikleri sınıflara katılarak hem online kütüphane ortamı hem de bireysel ve toplu rehberlik hizmetleri görmelerini sağlıyor. Studay isimli web sitesi ve mobil aplikasyon projesi de 6-18 yaş arası öğrencilerin eğitimindeki eksikleri ve ihtiyaçları karşılamayı amaçlıyor. Proje aynı zamanda işitme ve görme engelli öğrencilerin de bu olanaklardan faydalanmasını sağlıyor. 

Anahtar Kelimeler:
BursaProjeInovasyon

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263