Öne Çıkanlar Web Festivali elektrik kontağı yağlık zeytin cağ kebabı kurul

DESOİD: "Düğün sektörü entübede! Ayağa kaldıralım"

 (İGFA)- Koronavirüs tedbirlerinden en çok etkilenen iş dallarının başında düğün ve organizasyon sektörü geliyor. Evlenmek isteyen çiftler de düğün organizasyonlarıyla geçinenler de dört gözle kısıtlamaların esnemesini umuyor.

Davet, Etkinlik, Sahne ve Organizasyon İşletmecileri Derneği (DESOİD) Başkanı Yılmaz Ulucan düğün ve organizasyon sektörü ile ilgili pandemi dolayısıyla içinde bulundukları duruma dair bilgiler verdi.

Başkan Ulucan entübe durumda olduklarını belirterek, 2019 Kasım'dan itibaren düğün sektörü olarak işlerini bıraktıklarını belirterek, "Mart ayına kadar 2020 yılı düğünlerini satmaya başladık. Fakat pandemi dolayısıyla önümüzdeki düğünlere gerçekleştiremedik. Yani yaklaşık 15 aydır sektör entübe durumda ve oksijene ihtiyacı var. Hafta sonu sokağa çıkma yasakları olduğu için organizasyonlarımızı hafta içine aldık. 50 kişilik nikah organizasyonlarını sadece su ikramı ile yapabiliyoruz. Başka herhangi bir organizasyon yok şu anda. Oyun, halay veya buna benzer hiçbir şekilde eğlence yok. Yiyecek ikramı yok, sadece su ikramı ile 50 kişi bir saatlik nikah organizasyonu yapılabiliyor" dedi.

ÇİFTE BAYRAM

Ulucan, düğün sektörü için 2021 yılı ön görülerini dile getirerek, "Cumhurbaşkanımız Sayın

Recep Tayyip Erdoğan'ın son açıklamasında söylediği cümlesi çok iyiydi. Ramazan Bayramı’ndan sonra tüm alanlarda özgürce yaşayacağımız bir Türkiye için kısıtlamalara herkesin dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Biz de buna inanıyoruz. Bayramdan sonra çifte bayram yaparak bütün Türkiye özgürlüğüne kavuşacaktır inşallah" ifadelerini kullandı.

Pandeminin düğün ve organizasyon sektöründeki fiyatları da etkilediğini belirten Ulucan, evlenecek çiftler için 2021 yılı düğün maliyetlerine dair ipuçları verdi. Ulucan, "Maliyetler tamamıyla arttı. Pandemi ekonomiyi de çok fazla etkiledi. Dövizde yüzde 40’a varan artışlar oldu ülkemizde. Mutlaka bu artışlar da düğün ve organizasyon sektörüne de yansıyacaktır. Düğünler biliyorsunuz çok özgür bir sektör. Yaklaşık 7 bin liradan başlayıp 300 binlere çıkacak kadar organizasyonlar oluyor. Bu bahsettiğimiz tabi yüksek rakamlar 5 yıldızlı otellerde. Ama orta segmentte düşündüğümüz zaman minimum 20 bin lira ile 40 bin lira arasında değişebilir" dedi.

15 MAYIS'TA NORMALLEŞME PLANI

Düğün salonlarının normalleşme sürecine dair tahminlerini aktaran Ulucan, çiftlere tavsiyelerde bulunarak şunları kaydetti: "15 Mayıs’ta bayramdan itibaren iyi bir normalleşme planı bekliyoruz. Ama bu sarkarsa turizm sektörü 1 Haziran’da açılacak onunla beraber bizim sektörün de açılacağını düşünüyorum. Ondan sonraki yığılmaları ve fiyat artışlarını engellemek için şimdiden günlerini alırlarsa çok daha güzel olur, çok daha uygun fiyatlara almış olurlar"

"15 AYDIR KASAMIZA PARA GİRMEDİ"

Açıklamalarının sonunda düğün, etkinlik, organizasyon gibi sektörlerinin kasasına 15 aydır

para girmediğinin altını çizen Ulucan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Ulucan, etkinlik sektörünün sadece düğün olarak değil kongre, konferans, fuar, konser gibi sektörleri de kapsadığını hatırlatarak,  “Bunlarda bizim gibi normalleşmek için tarih bekleyen sektörler. Biz devlet büyüklerimizden bir şey istiyoruz özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızdan. Ön rezervasyonla çalışan bir sektörüz. Yani ha deyince düğün yapılmıyor. Bugünden itibaren düğün yapılacağını söylesin biz en az Haziran'da düğünleri yapmaya başlarız. Onun için erken bir tarih açıklarlarsa bizim için 15 Mayıs olabilir, 1 Haziran olabilir, bizde rezervasyonlarımıza başlarız. Çünkü yaklaşık 15 aydır kasamıza hiçbir şekilde para girmiyor” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263