Bizim yazılarımızı okuyanlar fikirlerimizi eğip bükmeden ifade ettiğimizi çok iyi bileceklerdir, söylenmesi gereken ne varsa doğru  olarak ifade etmenin her iki tarafa da büyük faydalar getireceği de az çok bilindiğinden en doğru hareketin olup biteni en doğru şekilde bir o kadarda kestirmeden söylemek olduğu da en sağlam yol olsa gerek.

Biz oldum olası 2004-2009 yılları arasındaki beş yıllık İbrahim Pehlivan dönemi ile 2009-2019 yılları arasındaki on yıllık Adnan Köşker döneminin Gebze ve Gebzeliler için kayıp yıllar yada boşa geçen yıllar olarak değerlendiririz ve bu değerlendirmemize de Gebze’de yaşayan nüfusun çok büyük bir bölümünün katıldığını da çok net bir şekilde biliyoruz.

1994-2004 yılları arasında on yıl süre ile son derece başarıl bir belediye başkanlığı süreci yaşayanAhmet Penbegüllü’nün açtığı yoldan Pehlivan ve Köşker devam edebilselerdi bugün bambaşka bir Gebze’de yaşıyor olacaktık.

31 Mart tarihinde yapılan yerel seçim öncesi  AK Parti Gebze belediye başkan adaylığı için Zinnur Büyükgöz’ü gösterdi, Seçim akşamı da oylar sayıldığında Zinnur Büyükgöz’ün beklenilenden daha fazla bir oy farkı ile Gebze’nin 5 yıl süre ile belediye başkanı olmasının önü de açılmış oldu.

31 Mart sonrası Zinnur Büyükgöz’ün kendi ifadesi ile  geçmiş dönemden yeni yönetime 366 milyon lira borç bırakıldığı bununla birlikte Gebze’yi milyonlarca borç içine sokan ekibin , Zinnur Büyükgöz  seçimi kazanıyor  diye restoran, bahçe ihalelerini yapan, Yeni başkan yardımcıları, yeni daire müdürü  atamaları ile önünü tıkamaya çalışan, Belediye borçları olan vergi ve SSK’ya iller bankası gelirini yapılandırıp belediye gelirinden Zinnur Büyükgöz ve ekibini  yoksun bırakan bir anlayış ile karşı karşıya kalındığını gördük.

Hepimiz biliyoruz ki son derece dinamik, son derece canlı bir yerleşim merkezi olan Gebze’nin iyi bir idarecisi olduğu takdirde aşamayacağı hiçbir sorun yoktur, ancak 15 yıldır alınmayan yada alınamayan tedbirler ile bir adım bile ilerlemenin mümkün olmadığı trafik sorunu, Özellikle Beylikbağı mahallesinde ikamet eden vatandaşları canından bıktıran tapu problemi başta olmak üzere çok sayıda problem Gebze’yi yerinden kalkmakta güçlük çeken OBEZ bir canlı yapısına çevirdi.

31 Mart tarihinden bugüne kadar 75 günden fazla bir zaman geçti, Zinnur Büyükgöz geldiğinin daha haftasında bir taraftan ardı arkası kesilmeyen ziyaretçileri ağırlamaya çalışırken diğer taraftan Adnan Köşker’in giderayak ilerleyen günlerde muhataplarının başının ağırtacağı belli olan başkan yardımcıları ve daire müdürlerini olması gereken şekilde dizayn etmekle geçirdi.

Ahmet Penbegüllü döneminde hayata geçirilen Gebze kamyoncular Parkı bilindiği gibi o gün bu gündür Gebze’de yaşayan hemen herkes için kapalı bir kutu görünümdeydi,Penbegüllü’den sonra görev yapan İbrahim Pehlivan ve Adnan Köşker döneminde Gebze Kamyoncular Parkı ile soru işaretleri bir türlü giderilememişti.

Biz Gebze Kamyon Parkını kimin çalıştırdığını, Gebze Belediyesinin buradan ne kadar kira aldığını, Kiralama süresinin ne kadar olduğunu işin doğrusu bütün çabalarımıza rağmen öğrenme imkanına kavuşamadık,  Bizim Kamyoncular parkını kimin işlettiği ile ilgili bir derdimizde yoktur, neticede bu tür işletmeleri birilerinin de çalıştırması gerekiyor.

İçerisinde bulunduğumuz hafta içerisinde Gebze Belediye başkanı Zinnur Büyükgöz’ünolağanüstü çabası sonucu artık kangren haline gelmiş hadise çözüldü ve bu alan Gebze belediyesine teslim edildi, Buranın yıllık kazancı ne kadardır şeklindeki sorularımıza da muhataplarımız “Gebze Kamyoncular parkının aylık kazancı 2 milyondur, 1,5 milyondur, 2,5 milyondur” şeklinde cevap verdiler.

Gebze Belediyesine teslim edilen Kamyoncular garajının Belediyeye yıllık bir milyon lira kira ödediği de bilindiğinden işletmecilerine de bu rakamın en az 4-5 katı bir gelir sağlayacağı da ortaya çıkıyor, dolayısı ile Gebze belediyesinin her pozisyonda bu durumdan faydalı çıkacağına ve Zinnur Büyükgöz dolayısı ile de sürecin  son derece şeffaf ve açık bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacağına inanıyoruz.

Başkan yardımcıları ve Daire müdürleri ile başlayan normale dönme süreci yukarıda da belirttiğimiz gibi Gebze Kamyon garajının rehabilite edilmesi ile devam ediyor, Herkesi memnun eden bu gelişmeler muhtemelen önümüzdeki haftadan itibaren Gebze belediyesinin diğer bir baş ağrısı olan Marmara Uzmanlar şirketi bünyesindeki iştirakler ile devam edecek.

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Gebze gibi bir sanayi kentinin ekonomik sıkıntısı olması kesinlikle kabul edilecek gibi değil, Görev süreleri sona eren Gebze belediye başkanlarının bırakın göreve gelen başkana borç bırakmalarını kasada milyonlarca lira para bırakılması gereken bir yerdir Gebze.

Marmara Uzmanlar bünyesindeki iştirakler, yine bu şirket bünyesinde çalışanların durumu bize denk gelen her Gebzelinin öncelikli sorusu, tekrar belirtiyoruz, biz Marmara uzmanlar bünyesinde kaç kişinin çalıştığı ile yada bünyesindeki iştiraklerin kimler tarafından işletildiği ile ilgili değiliz, bizim derdimiz sözünü ettiğimiz bu işletmelerin doğru dürüst işetilip işletilmediği ve bu işetme sisteminin Gebze belediyesine ne kadar faydası olup olmadığı ile ilgilidir.

Eğer hislerimiz bizi yanıltmıyorsa çok değil gelecek yıl bu zamanlar biz Gebze’de yaşayanların kafasını karıştıran, herkesin şaibeli olarak değerlendirdiği pek çok sıkıntılı mesele Zinnur Büyükgöz eli ile çözüme kavuşturulacak ve Gebze tüm Türkiye’nin kabul ettiği “lider yerleşim merkezi”  standardına yeniden kavuşacaktır.

Biz bu durumu “Gebze yeniden fabrika ayarlarına geri dönüyor” şeklinde yorumluyoruz, Özellikle son 10 yıldır herkesi huzursuz eden ve yanlış giden işlerin önce tespit edilmesi sonrada ortadan kaldırılması adına atılacak her adım herkes gibi 35 yıldır Gebze’de yaşayan ve Gebze’yi yurt yapan bizim gibi bir sade vatandaşı da sonsuz derecede memnun edecektir.

Zinnur Büyükgöz’e güveniyoruz, bütün temennimiz ve beklentimizde gündüz bir milyon kişinin hareket halinde olduğu Gebze’nin sınırları içerisinde yaşayanların kendisini mutlu ve huzurlu hissettirecek noktaya gelmesidir.

Biraz daha sabır…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263