BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti'nin Kızılcahamam'da gerçekleştirilen 28. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Aktaş, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, 31 Mart seçimlerinin gerek ittifaklarla seçime gidilmesi gerekse de gürültü ve görüntü kirliliğine yol açmadan daha çok sosyal medya ve açık hava reklamlarının öne çıktığı farklı bir yarış olduğunu söyledi.
Artık sözün bitip icraatın başladığı yerde olduklarını belirten Aktaş, "Halkımıza vadettiğimiz tüm projeleri, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum veya farklı gerekçeleri mazeret göstermeksizin hayata geçirmek için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Seçim öncesi dağıttığımız seçim beyannamemiz bizim yol haritamız olacak. Vaatlerimizin hayata geçirilmesi noktasında Cumhurbaşkanımızın da hassasiyeti var. Kendilerine de seçim beyannamemizin yol haritamız olduğunu ifade ettim." dedi.
Bursa'nın ciddi bir beyin gücü ve iş gücü kaynağına sahip olduğunu dile getiren Aktaş, şöyle devam etti:
"Yönetim modelimizde yapılacak değişiklikleri kamuoyu ile paylaşırız. Sistemi daha verimli işler hale getirmek için yapacağımız transfer, öyle 10'larla 20'lerle telaffuz edilmez. Ekibimizi bu yönde motive etmek durumundayız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleriyle ilgili hukuki süreç devam ediyor ancak mevcut durumda AK Parti'li en büyük nüfusa sahip belediye, Bursa Büyükşehir Belediyesi. Bu özelliğimiz Bursa'ya gizem katsa da Bursa'nın aslında gizemli pek çok özelliği var. Tarihi, nüfusu, ihracatı, sanayisi gibi pek çok değer Bursa'yı gizemli kılıyor. Hafta sonu Kızılcahamam'da da adeta göz bebeği olduk. Hakkari, Şırnak ve ilçelerinden de bizimle görüşmek için yoğun ilgi vardı. Kimi akıl, kimi yardım ve destek istiyordu. Yani hafta sonu popülerdik ancak zaman popülarite değil, icraat zamanı."
- "Cumhurbaşkanımız, Bursa'da yüksek yapı istemiyor"
Belediyelerin aldığı maddi destekle ilgili Ankara'da bakanların da katıldığı toplantılar yaptıklarını aktaran Aktaş, şunları kaydetti:
"Kocaeli'nin 2018 nüfusu 1 milyon 883 bin, aldığı pay 2 milyar 147 milyon lira. Bursa'nın 2018 nüfusu 2 milyon 936 bin, aldığımız pay 1 milyar 476 milyon lira. Sadece Bursa değil böyle mağduriyet yaşayan birçok il var. Payların belirlenmesinde nüfus öncelikli bir kriter olmalı çünkü belediyecilik hizmetleri nüfusa göre veriliyor. Bursa'da üretim yapan bir fabrika, vergisini başka bir şehre veriyor ancak bu şehrin havasını kirletiyor. O fabrikada çalışanlar bu şehrin yolunu kullanıyor, bu şehrin su ve altyapı hizmetlerinden yararlanıyor. Bu şekilde Bursa olarak bizim yıllık 300 milyon liraya yakın kaybımız var."
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesine de değinen Aktaş, hazırladıkları projeleri ve finansman durumlarını konuştuklarını belirtti.
Erdoğan'ın, kendileriyle yakından ilgilendiğini söyleyen Aktaş, "Cumhurbaşkanımız, Bursa'da yüksek yapı istemiyor, mahalle kültürünün geliştirilmesi ve yeşil Bursa'nın hakim kılınmasını istiyor. Kentsel dönüşümle alakalı yer talebinde bulunduk. Doğru projelerle karşısına çıkmamızı istedi. Önümüzdeki günlerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bir ekip Bursa'ya gelecek. Borçların yeniden yapılandırılması ve ek gelirlerin oluşturulmasıyla alakalı Maliye Bakanımıza talimatları oldu." diye konuştu.
Aktaş, Doğanbey'deki TOKİ konutlarının gündemlerinde olmadığını, trafik sorununun ilk gündem maddelerinden biri olduğunu ve toplu taşımaya zam yapacaklarını sözlerine ekledi.