Öne Çıkanlar Futbol İnegöl Çerkezköy Bandırma İtfaiye

Edirne'den kısa kısa

EDİRNE (AA) - Avrupa Bilim Editörleri Birliği Başkanı Pippa Smart tarafından yazılan ve Trakya Üniversitesi ile TÜBİTAK ULAKBİM'in katkılarıyla bastırılan Editör El Kitabı'nın çeviri editörlüğü Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun ve Karabük Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Yılmaz tarafından yapıldı.

Trakya Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Editör El Kitabı, editörler ve yayıncılara makalelerin kalite süreçleri ve dergilerin içeriği konusunda yüksek düzeyde tanınırlık sağlamaları konusunda yardımcı olmak amacıyla yapıldı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cem Uzun, akademik yayıncılık ve bilimsel dergi editörlüğü konusunda üniversiteler olarak daha ileriye gidilebileceğini belirterek, "Birçok bilim dalında olduğu gibi editörlük ve bilimsel yayıncılık da evrensel boyutu olan dinamik bir alan. Ne yazık ki yazarlık ve editörlük eğitimleri, yetkin ve nitelikli bir biçimde gerçekleşmiyor. Aynı zamanda bilimsel dergi editörlüğü ile ilgili yeterli kaynakta bulunmuyor. Yayınladığımız Editör El Kitabı’nın bilimsel dergi editörlerine ışık olacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

- Çevreci projeye 10 bin avro hibe

Trakya Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezinin (ÇEVSAM) ve Plastiğe Hayır Girişiminin ortak hazırladığı proje "Beyond Plastic Med"den 10 bin avro mali destek almaya hak kazandı.

Trakya Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, plastik kullanımını azaltma ve farkındalık yaratma konusundaki çalışmaların finanse edilmesi için hazırlanan proje destek aldı.

ÇEVSAM Müdürü Doç. Dr. Başak Boz, plastik ve çevre konusunda toplumu ve gelecek nesilleri eğitmek, sorunu tespit etmek ve çözümler sunmak için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

ÇEVSAM ve Plastiğe Hayır Girişiminin çevre dostu ve yeşil bir üniversite olma yolunda öğrencilere örnek olmak ve onları eğitmek konusunda güç birliği yaptığını aktaran Boz, şunları kaydetti:

"İlk olarak ücretsiz ve temiz suya erişim ile tek kullanımlık plastik şişe atığının azaltılması fikri, Güzel Sanatlar ve Tıp Fakültesine yerleştirilen arıtma su çeşmeleri ile hayata geçirildi. Öğrenciler tarafından yoğun olarak kullanılan plastik şişe su satışlarındaki azalma arıtma çeşmelerinin yaygınlaştırılması gerekliliğini bize gösterdi. Bu doğrultuda ekip olarak tekrar BeMed’e başvurduk. Normal işleyişte sadece bir sefer hibe veren BeMed, bugüne kadar yapılan çalışmaları ve yeni projeleri başarılı bularak ikinci kez ekibimizi desteklemeye karar verdi ve bu projede kullanılmak üzere 10 bin avro hibe etti."





Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263