ÇANAKKALE (AA) - OPET’in "Tarihe Saygı Projesi" kapsamında, "2018 Uluslararası Troya Yılı" dolayısıyla yenileyerek "Arkeo-Köy"e dönüştürdüğü Çanakkale'nin Tevfikiye köyünde, kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştirildi.
Şirketten yapılan yazılı açıklamada, 2. Opet Tevfikiye Arkeo-Köy Sanat Günleri kapsamında hem çocuk hem de yetişkinlerin birbirinden yaratıcı ve eğlenceli aktivitelerle karşılandığı bildirildi.
Çocuklar için arkeoloji, kazı ve restorasyon atölyelerinin yapıldığının belirtildiği açıklamada, çocuklar ve yetişkinlere yönelik seramik, baskı, resim, oyuncak atölyeleri, Troya temalı oyun ve yarışmalar, yöresel ürünler, müzik eşliğindeki animasyonların yer aldığı şenlik boyunca sanatseverlerin hem Tevfikiye Arkeo-Köy'ü keşfettiği, hem de son Troyalılarla birlikte arkeoloji ve sanatla dolu bir bahar günü geçirdiği ifade edildi.
"Manzara" adlı serginin 1 Temmuz'a kadar devam edeceğinin duyurulduğu açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Tevfikiye Arkeo-Köy Galeri'deki sergide Alperen Başbunar, İsmail Bulut, Ece Güneş Erten, Semiha Güler, Burcu Gürcü, Elif Havuz, Halil İbrahim Kara, Oğuzhan Karadal, İlter Özyıldırım, Erdal Sezer, Canalp Sipahi, Tarkan Yalçın, Ömer Akif Yeldan, Duygu Yücel ve Ogün Yücel’in seramik, resim, desen gibi farklı tekniklerde yaptığı çalışmalarla insan, tarih, kültür ve doğaya dair ortak değerlerden ilham alan bir manzara sunuluyor. Sanat günleri kapsamında ayrıca Çanakkale'deki okullardan gelen öğrencilere özel arkeolojik kazı atölyesi düzenlendi. Çocuklar Troya Kazı Başkanı Prof. Dr. Rüstem Aslan ile önce Troya Antik Kentini ve Troya Müzesini gezdiler sonra Tevfikiye Arkeo-Köy'deki Troya Evi'nin bahçesinde kurulan mini kazı alanında arkeolojik kazı ve seramik restorasyonu çalışmaları yaptılar."