Öne Çıkanlar Bilecik Bursa FETÖ Balıkesir Kocaeli

Sakarya, uluslararası kongreye ev sahipliği yapacak

SAKARYA (AA) - Sakarya'da 7-9 Eylül tarihlerinde "Uluslararası Dental ve Oral Enfeksiyonlar Kongresi"ne ev sahipliği yapacak.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü ve BİOSAD tarafından üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenecek kongrenin ana teması "Ağızda Hijyen, Klinikte Güven" olarak belirlendi.

7-9 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek kongrenin ana konuları arasında diş hekimliğinde sterilizasyon-dezenfeksiyon, merkezi sterilizasyon ünitesi (MSÜ) kavramları, kontrol ve denetlenmesi, çapraz enfeksiyonlar ile mücadele, diş hekimliğinde etkin ve akılcı antibiyotik kullanımı, bir kalite hasta güvenliği göstergesi olarak "klinikte hijyen" eğitimleri bulunuyor.

Kongre Başkanı ve SAÜ Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Altındiş, yaptığı yazılı açıklamada, kongrede ulusal ve uluslararası akademik camiadan konuşmacıların yer alacağını kaydetti.

Kongrenin Türkiye'de bu konuda yapılan ilk kapsamlı toplantı olma niteliği taşıdığını belirten Altındiş, "Diş hekimliğinde kullanılan aletlerin çoğunluğu steril olmak ya da tek kullanımlık zorundadır. Bir hastada kullanılan bir alet başka hastada kullanılmadan önce kesinlikle temizlenmeli, ardından uygun koşullarda ve yöntemle steril edilmelidir. Yetersiz temizlik ve etkin olmayan sterilizasyon hastadan hastaya bir takım enfeksiyonların bulaşmasına yol açacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

"Uluslararası nitelikte olan kongremize yüze yakın Türkçe ve İngilizce sözlü ve poster bildirileri gönderilmiş olup, değerlendirmede ilk üç dereceye giren poster ve sözlü sunular da ödüllendirilecektir. Ayrıca kabul edilen bildiriler, Journal of Biotechnology and Strategic Health Research dergisinde kongre ek sayısı olarak yayınlanacaktır." ifadesini kullanan Altındiş, şunları kaydetti:

"Kongrenin diğer ana konuları arasında, oral mikrobiyota kaynaklı sistemik ve metabolik hastalıklar, dental ve oral enfeksiyonlarda güncel tedavi yöntemleri, antibiyotik ve kemoterapötik seçiminde dikkat edilmesi gerekenler, implant tedavilerinde enfeksiyon kontrolü, dental pratikte sterilizasyon ve dezenfeksiyon konsepti ve önemi, ağız ve diş sağlığı merkezleri ve kamu kurumlarında merkezi sterilizasyon ünitesi (MSÜ) yapılanması, enfeksiyon sürveyansi, kros kontaminasyonlar ve benzeri ilintili konuları bulunuyor."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263