SAKARYA (AA) - Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin (SUBÜ) 2018-2019 akademik yılı 3+1 ve 7+1 Uygulamalı Eğitim Modeline dair, "Güz Dönemi İşletmelere Öğrenci Yerleştirme" işlemleri törenle yapıldı.
SUBÜ, öğrencilerini bir dönem tam zamanlı iş yeri uygulaması modeliyle eğitiyor. SUBÜ tarafından geliştirilen +1 projesi kapsamında öğrenciler törenle işletmelere yerleştirildi.
Sakarya Üniversitesi Kampüsü Kültür ve Kongre Merkezindeki programda konuşan Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, üniversiteyle sanayi kuruluşlarının örnek işbirliği ile hayata geçirilen projenin, istihdama çok büyük katkı sağladığını ifade etti.
Türkiye'nin hemen her bölgesinde kaymakamlık yaptığını ve 10 seneyi aşkın bir süredir Valilik görevini ifa ettiğini anlatan Balkanlıoğlu, kamuda yönetici olmanın ve sürekli halkla diyalog halinin getirmiş olduğu birtakım tecrübelere işaret ederek, "Genelde bizi en fazla üzen ve sıkıntıya sokan olaylardan birisi de gençlerimizin Valiliğe gelerek iş istemeleridir. Çocuklar belki ümitsizliğe, çaresizlik sendromuna düşüp evden dışarı çıkamaz hale gelince de bu sefer çocuğun haline acıyan anneleri, babaları, hatta büyükanneleri geliyorlar. Gençlerimizin iş sahibi olmak için çektikleri sıkıntılar hakikaten bizi son derece üzüyor." diye konuştu.
Özellikle mühendislik gibi mesleki eğitim veren okulların muhakkak sanayi ve işyerleri ile entegre çalışması gerektiğini vurgulayan Balkanlıoğlu, kalkınma ve gelişmeyi sağlayan birçok ülkenin bunu yaptığını anlattı.
SUBÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sarıbıyık da mesleki ve uygulamalı eğitimde sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları sektörle birlikte yetiştirmenin büyük katkılar sağladığını belirterek "Sakarya'da oluşturduğumuz sinerji grubuyla üniversite-sanayi, kurum kuruluş ve iş dünyası işbirliğimizi ülkemizin hizmetine sunabilmekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Sakarya'daki tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Türkiye'nin birçok üniversitesine örnek olan uygulamalı eğitim projemizi yeni üniversitemizde daha da geliştireceğiz." ifadelerini kullandı.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ ise iş dünyasının en önemli sorunlarından birinin nitelikli eleman eksikliği olduğuna dikkati çekerek, bilgi ve becerinin üretime kalite olarak yansıdığı ifade etti.
Programa SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş, daire müdürleri, akademisyenler, iş adamı ve sanayicilerle öğrenciler katıldı.
Tören sonunda 2 bin 300 meslek yüksekokulu ve bin 500 fakülte öğrencisi, tam zamanlı eğitim görecekleri işletmelere yerleştirildi.