Öne Çıkanlar Orhangazi festival ağaç kesme fahiş fiyat Çevre Dostu İşletme

İYİ Partili Ergun, Sahte Üniversite dolandırıcılığını TBMM'ye taşıdı

 Konuyla ilgili iddiaları Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soran Ergun, şu ifadeleri kullandı:

“Basına yansıyan haberlere göre, Ali İlseven ve Damla İlseven isimli şahısların internet üzerinden kurdukları sahte üniversite siteleri ile dolandırıcılık faaliyeti yürüttükleri iddia edilmektedir. Adı geçen şahısların, sahte akademik özgeçmişleriyle devlet kurumlarını ve üniversiteleri taklit eden internet siteleri kurarak, bu siteler üzerinden öğrencilere sahte diplomalar verdikleri belirtilmektedir. Bu diplomaları verirken, diplomaların Türkiye'de YÖK (Yükseköğretim Kurumu) denkliği olduğu ve 168 ülkede geçerli olduğunu söyleyerek mağdurları kandırdıkları ifade edilmektedir. Söz konusu şahısların sahte siteler vasıtasıyla sahte eğitim programları ve sahte diplomalar için başvuran kişilerden 2000 ile 4000 Euro arasında değişen ücretler talep ettikleri iddia edilmektedir. Ülkemizde özellikle Yeni Pazar Üniversitesi isimli sahte üniversite üzerinden dolandırılan çok sayıda mağdur olduğu iddia edilmektedir” diyen Ergun, Cevdet Yılmaz ve Yusuf Tekin’e şu soruları yöneltti:

 

  1. YÖK (Yükseköğretim Kurumu) tarafından, yukarıda adı geçen Yeni Pazar Üniversitesi’nin kuruluş ve faaliyetlerine yönelik verilen herhangi bir izin var mıdır?

 

  1. Üniversite web sitelerinin “edu.tr” uzantısı alması için YÖK onayı almak zorunlu mudur? Böyle bir zorunluluk varsa, Yeni Pazar Üniversitesi’nin web sitesinde kullanılan “edu.tr” uzantısı YÖK onaylı mıdır?

 

  1. YÖK’ün, internet üzerinden dolandırıcılık faaliyeti yürüten ve sahte diplomalarla vatandaşlarımızı dolandıran kişilere karşı tedbir almak için bugüne kadar yapmış olduğu herhangi bir çalışma var mıdır? Varsa şimdiye hangi tedbirler alınmış ve kaç vaka tespit edilmiştir?

 

  1. Bilgilendirme metninde adı geçen şahıslar ve üniversite mağdurları konusunda YÖK’ün araştırma veya soruşturma amaçlı bir çalışması var mıdır?

 

  1. Adı geçen şahıslar ve sahte üniversite konusunda dolandırıcılıktan mağdur olan ve CİMER’e başvuran kişi sayısı kaçtır?

 

  1. Yeni Pazar Üniversitesi’nin kuruluş ve faaliyetleri ile ilgili olarak Millî Eğitim Bakanlığı’nın vermiş olduğu herhangi bir izin var mıdır?

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263