Uzun yıllar yurt dışında yaşadık, epey bir zamandır da imkan bulduğumuz her ortamda yurt dışına çıkmaya gayret ediyor, oradaki şehirleşmeye, insan yaşantısına , İlişkilere bakıyoruz ondan sonra da “Yok kardeşim şartlar ne olursa olsun biz Türkiye’den başka hiçbir yerde yaşayamayız, zira tam bir çelişkiler ülkesi olarak gördüğümüz Türkiye’deki olup bitenleri dünyanın başka hiçbir ülkesinde göremeyiz” diye düşünüyoruz.

Bugün sona ermekte olan haftanın nerede ise tamamını geçtiğimiz yıl Haldız Grubun Almanlardan aldığı REAL AVM ile ilgili yapılması düşünülen İmar tadilatı ile ilgili gündem aldı, Kocaeli büyükşehir Belediyesinin sözü edilen alan ile ilgili yapmayı düşündüğü “İmar tadilatı” başta AK Parti içerisinden olmak üzere çeşitli kesimlerden gelen tepkiler sonucu bir sonraki meclise bırakıldı.

Şubat ayında yapılacak olan Büyükşehir meclisinde imar tadilatının gündeme alınıp alınmayacağını alındığı takdirde de onaylanıp onaylanacağını bilmiyoruz, bunu zaman gösterecek ancak sürecin nasıl gittiği ve yatırımcılar arasında yapılan ayırımları gördükçe “Çelişkiler dolayısı ile başka bir ülkede yaşayamam” tezi biraz daha güçlenmiş oldu.

Meselenin fitilini ateşleyen AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmazİzmit Belediyemizin olumsuz görüş verdiği bu düzenlemeyi, KBB Meclis üyelerinin de, şehrimizin geleceğini düşünerek reddedeceğini ümit ediyorum.”şeklindeki beyanı vermeden önce bu tür taleplerin önce İlçe belediyelerinde değil, Büyükşehir Belediye meclisinde görüşüldüğünü Büyükşehir belediyesinde onaylandıktan sonra konunun İlgili İlçe belediyesin meclisinde kabul edileceğini yada edilemeyeceğini” daha net bir şekilde ortaya çıkacaktı.

Bunu da geçtik, Haldız Gruba ait alanın imar değişikliği ilgili kopartılan kızılca kıyameti görünce başta AK Parti içerisinde İbrahim Karaosmanoğlu’na karşı olan diğer muhalefete geçen yıl İzmit’in Yahya Kaptan mevkiinde bulunan ve bir Arap yatırımcıya satılan 13 dönümlük alana Kent Konut üzerinden yapılan İmar değişikliğine neden bu kadar muhalefet yapılmadı sorusu daha fazla gündeme gelmeye başladı.

REAL AVM ile Arap yatırımcının aldığı Kent Konuta ait 13 dönümlük arazi arasındaki fark Arap yatırımcı bu alanı almadan önce nasıl bir imar değişikliği yapılacağı kamuoyuna ilan edilmiş, ancak bugünkü gibi bir itiraz çıkmayınca mesele tatlıya bağlanmıştı, Şimdiki sıkıntı ise normal bir prosedürün işlemesi ile ilgili.

Özellikle AK Parti içerisinden REAL AVM’nin yerine itiraz edenler Yahya Kaptan’daki Kent Konuta ait yeri hiç görmedilermi, Oradaki imar düzenlemesi yapılırken gözlerini-kulaklarını neden kapattılar,Orada meydana gelebilecek yoğunluktan İzmit etkilenmeyecekmi..? gibi sorularda bugün olduğu gibi yüksek bir söylem ile ifade edilmedi.

Anlatmak istediğimiz şudur, Şehirlerdeki yanlış imar uygulamalarına eyvallah, Bu şekildeki taleplerin kabul yada ret olarak değerlendirilmesine de bir diyeceğimiz yok, Ancak REAL AVM ile Yahya Kaptan’daki Arap yatırımcının arasındaki mesafe hesaplandığında Haldızlara nasıl büyük haksızlık yapıldığı ortaya çıkacaktır.

Bizim Haldızlardan bir beklentimiz yok, neticede bir yayın kuruluşlarında sağ olsunlar bize bir köşe açtılar yazı yazıyoruz, Yarın sabah gazete yönetimi bize ”Yüksel Ercan senin artık bu yayın kuruluşunda yazı yazmanı istemiyoruz” diyebilirler, böylesi bir talebe bizde teşekkür ederek çıkar gideriz.

Ancak bu memlekette iş yapana sürekli ayak bağı olmak, Birisinin karşısında sus pus olurken bir başka gruba Allah ne verdiyse yüklenmek diye bir gelenek olduğundan daha da önemlisi dışarıdan gelen herhangi bir yatırımcının karşısında Esas duruşta beklenirken yatırım yapmaktan katkı sağlamaktan başka hiçbir dertleri olmayan Haldızlara bu haksızlığı reva görmek nasıl bir anlayıştır doğrusu merak ediyoruz.

AK Parti içerisinde siyaset yapan ve kendilerini bundan sonraki sürece göre konumlandırmak isteyen pek çok kişi “Şu yapılan yanlış, bu yapılan hatalı” diye sallayıp duruyorlar, İyi de bu tür imar tadilatları Kocaeli’de yeni yapılmıyor ki.

Mesele burada siyaseten Haldızlar Gruba saldırıp siyaseten prim yapmaksa takip edilen yolun pek doğru olduğunu düşünmüyoruz, Neticede daha önce Almanlara satılan bir alanı şimdi günün moda deyimi ile “Yerli ve Milli” bir grup olan Haldızlar almış, Bu duruma sevinmek ve “Helal olsun” demek gerekiyorken bir bardak suda fırtına koparmak anlaşılır gibi değil.

Dışarıdan gelen yatırımcıya her türlü kolaylığın sağlandığı ancak dişi ile tırnağı ile kaza kaza bulundukları noktaya gelen az sayıdaki firmadan birisi olan Haldızlara acımasızca saldıranın dayanılmaz hafifliğini yaşıyoruz.

Bu güne kadar Servet düşmanlığının, siyasette yada ticarette biraz mesafe alanların önüne takoz olmanın hiç kimseye bir kazanç sağlamadığını bizim kadar herkes biliyor, Bu yüzden yatırımcının önünü kesmek yerine onlara katkı sağlayacak çalışmaların yapılması hem Kocaeli’nin hemde bu memleketin daha fazla mesafe almasına vesile olacaktır.

Gerisi kuru gürültüden başka hiçbir şey değildir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263