MHP İçerisinde görev yapan bir partilin İYİ Parti ve Partinin genel başkanı Meral Akşener ile ilgili hiçte hoş olmayan bir paylaşımı MHP’nin Kocaeli İl başkanı Aydın Ünlü’ nün kendi sosyal medya hesabından paylaşması bir anda Ülke gündemi haline geldi.

Siyasi Partilerde görev yapan kişilerin başka bir parti yada parti üyesi ile ilgili yaptığı olumsuz eleştiriler bu millet tarafından zaten kabul ediliyor, Bir partinin başka bir parti ile ilgili yaptığı eleştirel tarzdaki benzetmeler biz kendimizi bildik bileli yapılıyor, bundan sonra da yapılmaya devam edilecek.

Türkiye’de son dönemlerde siyasetin naif olması gereken dili herkesin kabul edeceği gibi iyiden iyiye kabalaştı, merhametsizleşti, bel altına indi, bir gün önce bir siyasi partinin genel başkanı başka bir siyasi partinin genel başkanına ağıza alınmayacak hakaretlerde bulunuyor, işin garip tarafı ertesi günde bir cenaze yada başka bir etkinlik dolayısı ile karşı karşıya geldiği sövüp saydığı parti başkanı ile kucaklaşıyor ve bunda siyaset deniliyor.

MHP Kocaeli İl başkanının İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener ile ilgili paylaştığı ifadeler ise bizi gerçekten şaşırttı, bilindiği gibi yaşanılan süreçte MHP’de büyük kurultay yapma imkanı bulunamadığından şartlar Meral Akşener’i yeni bir parti kurmaya yöneltti, böyle bir oluşum esnasında ise aşağı yukarı 20 yıl 30 yıl 40 yıl MHP’de şu an görevde buluna arkadaşlar ile omuz omuza yol yürüyen çok sayıda Ülkücü de tercihini Meral Akşener’in genel başkanı olduğu İYİ partiden taraf kullanmak durumunda oldu.

Akşener’in başında bulunduğu İYİ Parti henüz 3-4 aylık bir siyasi oluşum, birkaç gün öncede belirttiğimiz gibi İYİ Parti gelecek yıl yapılacak yerel –genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılabilmek adına olağanüstü bir hızla kongrelerini yapmaya teşkilatlanmalarını tamamlamaya çalışıyor.

Biz aylardır MHP’deki ve İYİ Partideki Ülkücüler için “Daha sakin olun çok uzun yıllarınızı bir arada geçirdiniz, dolayısı ile tercihlerini değiştirdi diye yıllar yılı birlikte olduğunuz gönüldaşlarınızı kırmanın hiç kimseye faydası olmaz” yapıcı uyarılarda bulunuyoruz, ancak bu uyarılarında bir işe yaramadığı ortaya çıktı.

Düne kadar MHP’de siyaset yapan ancak bugün tercihlerini İYİ Partide yapan çok sayıda ülkücü var, etrafımıza şöyle bir baktığımızda ayrı partilerde görev yapmalarına rağmen halen daha iş ortağı olan birbirleri ile akrabalık bağları bulunan çok sayıda ülkücü olduğunu göreceksiniz.

MHP Kocaeli İl başkanının yaptığı paylaşımda İYİ Parti PKK’lı ve vatan haini olmakla suçlanıyor, dikkat edin İYİ Partinin kuruluş aşamasında hatta kurulduktan sonra Meral Akşener’in FETÖ’cü olduğu ile ilgili çok büyük saldırılar olmasına rağmen bu iftiranın tutmadığı ve gerçekler ile uzaktan yakından ilgisi olmadığı bu ithamın Akşener’in üzerinde asla tutmayacağı anlaşılınca FETÖ’cü ithamından vaz geçildi.

Bugün Meral Akşener ve İYİ Partide siyaset yapan Ülkücüleri PKK sempatizanı ve Vatan hainliği ile suçlamak nasıl bir ruh durumudur halen daha anlayabilmiş değiliz, Yıllar önce MHP’den ayrılıp BBP’yi kuran ülkücüler var, MHP’den ayrılıp başka başka siyasi partilerde görev yapan üst noktalara gelen ülkücüler var, böylesi zamanlarda bile kullanılmayan ifadelerin İYİ Partideki Ülkücüler için kullanılmasını hiç doğru bir davranış olarak görmüyoruz.

Siyasi partileri değişmesine rağmen Ülkücülerin ikamet adresleri değişmedi, bu partililerin işyerleri de aynı yerde duruyor bunlarla beraber yukarıda da belirttiğimiz gibi MHP’de kalan ülkücü ile İYİ Partiye katılan çok sayıda Ülkücünün halen daha iş ortağı olduğunu da biliyoruz.

Hayat bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edecek, Var olan partilere daha pek çok siyasi parti eklenecek, Bugün bir partide görev yapan bir arkadaşımızı yarın hiç yakıştıramadığımız partilerde siyaset yaparken görebileceğiz, Hal böyle iken kendi dünya görüşüne uymuyor diye en yakınıdakini olmadık ithamlar ile karşı karşıya bırakmak hiç kimseye bir şey sağlamayacaktır.

Son günlerde katıldığımız birkaç cenaze var, bu cenazelerin belli bir kısmı da uzun yıllar MHP’de görev yapmış arkadaşlarımız dostlarımız, işin garip tarafı da cenazeye katılan cemaatin nerede ise yüzde seksenlik büyük bir çoğunluğun MHP’li ve İYİ Partili arkadaşlardan meydana geldiğini çok rahatlıkla görebiliyoruz.

Unutmayalım hayat siyasetten ibaret değil, düğün var, Cenaze var, hastalık var, Asker uğurlaması var, yeni doğan çocuklarımız var, Dini bayramlar var, Milli bayramlar var, böylesi özel günlerde de bir arada olmak gibi bir mecburiyetimizin de bulunduğunu hesap ettiğimizde birbirimize karşı daha tahammüllü olmamız gerektiğine inanıyoruz.

Birbirlerine karşı hak etmedikleri ithamlarda bulunanlar sokağa çıkar çıkmaz elli metre sonra çok uzun yıllar beraber siyaset yaptıkları bir arkadaşı ile karşılaşabilirler, işte böyle bir noktada hakarete uğrayan “ 30 yıldır seninle din için Devlet için Vatan için Bayrak için mücadele edip duruyoruz, Allahtan korkmadın mı da bana hiç hak etmediğim ithamda bulundun, hiç yüzün kızarmıyor mu.?” dediğinde cevap ne olacak merak ediyoruz.

Bu günler geçer, bir bakmışsınız siyaset sizi almış bugün bulunduğunuz noktadan hiç tahmin etmediğiniz bir siyasi alana doğru götürmüş, sizde bugün olmadık ithamlarda bulunduğunuz için kırdığınız bir dostunuz ile başka bir partide siyaset yapmak durumunda kalabilirsiniz.

İşte öylesi anlara hazır olmak adına uzun yıllar beraber siyaset yaptığımız acı tatlı pek çok hatıra yaşadığınız güldüğünüz ama daha da çok ağladığınız arkadaşlarınız ile en azından Ülküdaşlık hukuku içerisinde kalmak adına lütfen biraz daha itidalli olun tavsiyesinde bulunuyoruz.

Uyup uymamak yada katılıp katılmamak sadece kişilerin keyfiyetine kalmış.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263