Henüz partileşemeden dolayısı ile Parti ismi belli olmadığı dönemlerde biz aşağı yukarı 15’ten fazla il merkezini dolaşıp “Meral Akşener’in başında bulunduğu bir parti kurulsa seçmen oy verirmi.?” sorusuna cevap bulmaya çalışmıştık, O günlerde aldığımız yanıtları bir çizelge halinde dosyalayıp arşive kaldırdık, yapılacak ilk yerel ve genel seçimde bize verilen cevapları ve Meral Akşener başkanlığındaki İYİ partinin oylarını karşılaştırıp seçmen kararını da öğrenmeye çalışacağız.

Aradan zaman geçti, Meral Akşener başkanlığındaki siyasi oluşum ete kemiğe bürünüp partileşti ve İYİ Parti şemsiyesi altında siyaset yapmaya, teşkilatlarını oluşturmaya ve 2019 yılında yapılacak olan Yerel ve Genel seçimlere katılabilmek adına Siyasi partiler kanunun taleplerini harfi harfine yerine getirmeye başladı.

Biz 2102 yılında yapılan Büyük Kurultayda Genel başkan Devlet Bahçeli’nin karşısına aday olarak çıkan Koray Aydın ile birlikte siyaset yapma kararı almış,Koray Aydın ile birlikte 30’dan fazla il sayısını unuttuğumuz kadarda ilçe-belde-köy dolaştıktan sonra Kurultay akşamı içerisinde bizimde bulunduğumuz listenin başında bulunan Koray Aydın seçimi kaybedince aynı akşam “Taraf olmanın da bir bedeli vardır” anlayışı ile MHP’de üyeliğimiz baki kalmak üzere var olan bütün görev ve sıfatlarımızdan vazgeçtik.

2016 yılında bütün Türkiye’nin gözü önünde cereyan eden hadiseler dolayısı ile gönlümüz kırık bir şekilde MHP’den noter vasıtası ile istifa ettik ve o aşamadan sonra “Eğer Türkiye’de yeni bir siyasi figür olacaksa bu Meral Akşener’den başka hiç kimse değildir” diyerek şehir şehir dolaşmaya başladık.

İYİ Partinin kurulması ve Teşkilatlanması sürecinde partinin en üst noktalarından “senide bekliyoruz” çağrılarına bizim yüzümüzden siyaset yaptığımız bölgede Parti zarar görmesin diye hep serin durduk, Kurulacak olan partinin MHP’den istifa edenlerden çok yeni yüzlerle yola çıkması gerektiğini ifade etik.

Geçtiğimiz hafta sonu İYİ Parti’nin Gebze ilçe başkanı Nusret Acur’unAğabey gel beraber gidelim,partinin durumuna bir gazeteci ve eski bir yönetici olarak bakıp fikirlerini de bizimle paylaşmanda fayda var” dediğinde İYİ Parti kurulduktan sonra yaptığı hiçbir etkinliğe katılmadığımızı hatırlayıp yerinde tespit açısından “tamam gidelim” cevabını verdik.

Cumartesi sabahı partinin Gebze İlçe başkanı Nusret Acur ve İlçe yöneticileri Kadir Büyükgöz ve Güven Altay ile birlikte sabah ezanı ile birlikte yola düşüp bize göre dünyanın en güzel şehirlerinden birisi olan İzmir’e ulaştığımızda henüz öğlen olmamıştı, Meral Akşener’in katılımı ile açılışı yapılacak İzmir İl Teşkilatının önüne geldiğimizde günler öncesinden başlanılan çalışmaların semeresini verdiği güzel görüntülere şahit olduk.

Meral Akşener İzmir’e gelinceye kadar var olan iki saatlik süre boyunca şehir merkezinde kimi gördüysek tamamına Meral Akşener’İ sorduk, birkaç kişi haricinde vatandaşlar sanki ağız birliği etmiş gibi “Türkiye’de var olduğuna inandıkları sıkıntıdan ancak Akşener vasıtası ile çıkabileceklerini” söyleyip durdular.

Son birkaç yıldır göremediğimiz arkadaşlarının nerede ise tamamını İzmir’de gördük, kucaklaştık, eski günleri andık, Meral Akşener’in alana gelmesi ile birlikte heyecan en üst noktalara çıktı, İzmirlilerin canlı ve heyecanlı halini gören Akşener’de bize göre son dönemlerin en güzel konuşmasını yaptı.

İl binasının açılış töreni tamamladıktan sonra Partililer hep birlikte Karşıya semtinde bulunan Gazi Mustafa Kemal’in annesi Zübeyde Hanımefendinin mezarlığını ziyaret için ayrıldıklarında bizde ekip olarak bir taksiye bindik, Manisa/Salihli’li olan taksici “Allah sizden razı olsun sizin sayenizde bende Zübeyde hanımın mezarına gidip dua edeceğim” dediğinde son derece güzel ve siyaset dolu bir sohbeti tamamlamış olduk.

Taksiden indiğimizde İYİ Parti Genel başkanı Meral Akşener’in arkasında bir insan seli ile caddede bulunan esnafı ve vatandaşları selamladığını kendisine sarılan ve “umudumuz bir tek sen kaldın “diyen vatandaşlar ile fotoğraf çektirdiğini gördük, kalabalığın arkasına doğru ilerleyip biraz daha net analiz yapalım diye düşünürken arkamızdan “Ağa ne haber ağa unuttun beni” diye seslenen Koray Aydın’ı gördük, kucaklaştık,hasret giderdik.

Meral Akşener’in arkasındaki kalabalık ile birlikte kilometrelerce yürüdük, zaman zaman heyet arasında trafik dolayısı ile kopmalar yaşandığında vatandaştan gelen sevgi dolu gösterilere bakınca Meral Akşener’in parti içerisinde en büyük kazancının Koray Aydın olduğunu anladık ve bu düşüncemiz akşam karanlık çökene kadar dolaştığımız caddelerde vatandaşın Koray Aydın’a olan ilgisi dolayısı ile daha da perçinleşti.

Kabul etmek gerekir ki İYİ Partinin omurgası daha çok MHP’den istifa edenler tarafından oluşturuldu, Partinin kurucular kurulunun belirlenmesi, Ankara’da büyük kurultayın yapılması, İl-İlçe-Belde teşkilatlarına yapılan atamalar, o atamalar sonrasında tamamlanan kongrelerde daha çok ülkücü yöneticiler yer aldı.

MHP’den istifa eden siyasetçilerin İYİ Parti yönetimlerinde görev almaları beraberinde ister istemez MHP’de yıllar yılı bitmeyen hizipleşme ve kavgalarında bu kişiler tarafından İYİ Partiye taşınmasına vesile oldu, geçmişte MHP’de siyaset yapan yaparken de birbirlerine selam vermekten sakınan pek çok partilinin yolu bu kez de mecburen İYİ Partide kesişince oradaki kavga ve hizipleşme anında bu tarafa doğru çekilmiş oldu.

Son günlerde dikkat edilirse İYİ Parti’de bir anda Koray Aydın hedefe konulmuş durumda, Koray Aydın’ın parti içerisinde teşkilatlanmaya çalıştığı, kendi adamlarını yönetime seçtirdiği yolundaki akıl almaz iftira kampanyaları bir anda parti içerisinde “Ne oluyoruz.?” Sorusunu daha çok gündeme getirdi.

Biz İddia ediyoruz,Kurulduğu günden beri eğer İYİ Parti bu kadar seri bir şekilde teşkilatlanıp il-ilçe ve Beldelerin en güzel yerlerinde Teşkilat açıyor ve o yerleşim merkezlerinde çok iyi tanınan insanlar Teşkilat başkanı oluyorlarsa bunda sütre gerisindeki Koray Aydın’ın çok büyük katkısı vardır.

İYİ Partide siyaset yapan Ülkücülerin böylesi bir süreçte itidalli davranmaları gerekiyor, seçmen artık oy kullanırken partinin yapısından ziyade büyük oranda partinin liderine bakıp değerlendirmesini ona göre yapıyor, bunun dışında “ben MHP’den geldim, orada şu kadar emeğim var, bu kadar teşkilatçılık yaptım, bana özel alan açılmalı” şeklindeki argümanların hiçbir geçerliliği yoktur zira İYİ Parti oy alacaksa başarılı olacaksa sadece ve sadece Meral Akşener üzerinden alacaktır.

İYİ Partide siyaset yapan Ülkücüler Meral Akşener’e yük olan değil onun omuzlarından yük alan noktada bulundukları takdirde hem kendilerine hem de partilerine çok büyük fayda sağlayacaklardır, zira kendileri açısından da sığınacakları son liman İYİ Partiden başka bir yer değildir.

Biz MHP’de çok uzun yıllar siyaset yaptık, parti içerisinde yaptığımız kavgalardan bizde bıkıp usandık, etrafımızdakilerde usandı, İYİ Partinin kurulmasından sonra aynı kavgaları bu partide de yapmayalım huzuru bozmayalım diye bile bile uzak durma kararı aldık, böyle davranmakta da ne kadar haklı olduğumuz İYİ Partiye girip kibrit çöpü kadar ateşi olmadığı halde kendilerini yanardağ gibi anlatanları görünce anlamış olduk.

Parti kurulalı daha kısa bir zaman olmuş, bu kısa zaman diliminde alınan mesafe ortada , İktidara koşmak adına alınacak dünya kadar mesafe varken Genel başkan Meral Akşener’in bu tür ipe sapa gelmez ve fındık kabuğunu doldurmayacak tartışmalar yüzünden enerjisini içeride tüketmesine sebep olacak davranışlardan kaçınmak bırakın Ülkücülüğü, particiliği, insanlığa bile sığmaz.

Yol uzun, Varılacak mesafe dikenli taşlı engellerle dolu, Parti içerisindeki Ülkücülere düşen görev Genel başkan Meral Akşener’in önündeki bu engelleri temizlemek, Bunun dışında konuşulacak, daha doğrusu boş konuşulacak bir tek saniye bile yoktur.

Bizden söylemesi..

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263