Öne Çıkanlar Tekirdağ jandarma Bilecik İstanbul Basketbol

Double tree By Hilton’a Arkitera ilgisi

Uluslar arası alanda faaliyet gösteren Arkitera Türkiye Mimarlık Yıllığı 2017 için Türkiye genelinde Seçilen Projeler arasında, bünyesinde 5 yıldızlı DoubleTree by Hilton otelinde bulunduğu BUREAU yer aldı.

06 NİSANDAN İTİBAREN SERGİLENECEK

2000 yılından beri İstanbul'da faaliyet gösteren mimarlık kültürünün gelişmesi için ulusal ve uluslararası alanda çalışan ve Türkiye'nin ilk bağımsız mimarlık merkezi olan Arkitera Mimarlık Merkezi Kocaeli’nin dünyaya açılan penceresi DoubleTree by Hilton projesini yıllığa girecek ve sergilenecek yapılar arasına aldı.Türkiye genelinde büyük bir titizlikle seçilen ve aralarında BUREAU projesinin de bulunduğu eserler 6 Nisan tarihinden itibaren sergilenmeye başlayacak.

BUREAU SEÇİLEN 51 PROJE ARASINDA

2017 yılında inşaatı tamamlanan 51 adet projenin seçildiği Mimarlık Yıllığı'nda bu yıl, 31 mimari proje, 10 iç mekan, 5 yerleştirme/geçici strüktür, 4 renovasyon/yeniden işlevlendirme ve son olarak 1 adet kentsel tasarım/peyzaj projesi yer aldığı oluşumda Kocaeli’de hayata geçirilen ve bünyesinde 5 yıldızlı DoubleTree by Hilton, Residence ofisler ve marka işyerlerinin de bulunduğu BUREAU Hotel-Residence-Store projeside sergilenmeye değer bulundu.

UZMAN SEÇİCİ KURUL

Arkitera Mimarlık Merkezi'nin geliştirdiği Türkiye Mimarlık Yıllığı, yerli veya yabancı tasarımcılar tarafından son bir yılda üretilen yapılı çevreyi tartışmaya açmayı, sergilemeyi ve belgelemeyi amaçlıyor. Bu yıl, İpek Akpınar, Deniz Aslan, Sezer Bahtiyar, Yelin Evcen ve Cemal Mutlu'dan oluşan seçici kurul tarafından değerlendirilen 131 proje arasından 51 tanesi yıllığa girmek ve sergilenmek üzere seçildi.

KOCAELİ’DEN BUREAU PROJESİ

Her yıl olduğu gibi bu yıl da yıllığa, toplam 25 olmak üzere, en çok İstanbul'dan proje girdi. Ancak bu yıl Muğla, İstanbul'un olağan takipçileri olan Ankara ve İzmir'in geride bırakarak, 4 proje ile birden yıllıkta yer alıyor. Bu projelerden birinin yerel mimari yarışma ile elde edilmiş olması da cabası. 3'er proje ile yıllıkta yer alan Ankara ve Antalya'yı, 2 proje ile İzmir, Sakarya ve Samsun illeri takip ederken Jüri Kocaeli’den BUREAU Projesini de sergilemeye değer buldu.

KÜLTÜREL GÜNCEL YÖNELİMLER TEMSİL EDİLİYOR

Yıllığa katılan proje türleri her geçen yıl daha çok çeşitleniyor. Yıllara göre, üretilen proje ve seçici kurulların eğilimlerine göre değişiyor olmakla birlikte, konut ve ofis dışındaki üretimlerin nitelik ve niceliğindeki olumlu artışı bu yılki seçkiden de okuyabiliyoruz. 11 ofis yapısını takiben 8 kültür, 4 eğitim ve 3 Ar-Ge yapısının yıllığa girmiş olması bu yönde bir gösterge olarak düşünülebilir. Seçici kurulun, mimarlık, sanat ve araştırma projesi sınırları arasında gidip gelen, yerleştirme ve/ya geçici strüktür projelerini yıllığa davet etmiş olması da hem mimarlık kültürünün güncel yönelimlerinin temsiliyeti hem de az önce bahsedilen dengelerin oluşması açısından önemli.

Mimarlık Yıllığı 2017'de yer alan 51 proje 45 ayrı ofis veya ekip tarafından üretildi. Bu üretimin yarısından fazlasını mimari projeler oluşturuyor ancak yıllığa koruma üst başlığı altında, her geçen yıl daha fazla, yeniden işlevlendirme ve restorasyon projesi aday gösteriliyor ve seçiliyor olması ümit vaat edici bir eğilim. Öte yandan, ülkede üretilen kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı projelerinin yetersizliği, 2017 yılından yalnızca 1 projenin yıllığa girmiş olmasıyla bile gözlemlenebiliyor.

BUREAU HOTEL RESİDENCE STORE

Arkitere Mimamrlık merkezi kurumsal merkezinde “Bureau Hotel Residence Store” projesini şu şekilde değerlendirdi.

Ca2o Architects tarafından tasarlanan, otel ve rezidans işlevine sahip karma yapının inşaatı 2017 yılında tamamlandı.

Endüstriyel bir şehir olan Kocaeli sınırlarında, dağ göl ve deniz üçlemesinin tam ortasında yer alan Bureau kompleks yapısı; yeni bir merkezin öncüsü olarak şehir merkezi yaşamına alternatif bir mekan olacak şekilde projelendirilmiştir. Otel ve rezidans işlevlerini içinde barındıran birleşik 2 blok olarak konumlandırılan yapıya, orta avlusunda bulunan ticari alan ve restoranlar mahalle ve cadde dokusunu kaybetmeden gün boyu hizmet edecek şekilde tasarlanmıştır. Çevredeki otoyol ve tanımsız yapılaşmadan dolayı avlulu bir yaşama yönelinmiş, ortada daha kontrollü ve canlı bir mekan yaratılmıştır. Binanın avlusu şehir pencereleriyle dışarıya açılmaktadır.

Binanın dış cephesinde; yapının işlev ve programından dolayı ortaya çıkan tekrar kabullenilip, doku ve ritim oluşturularak farklı bir algı yaratılmıştır. Burada cephenin modülasyonu geri planda kalarak materyallerin birbiriyle uyumu öne çıkmaktadır.

http://www.arkiv.com.tr/proje/bureau-hotel--residence/4568

Anahtar Kelimeler:
Double Tree By Hİlton

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263