AK Partili belediyelerin böyle bir hizmet yapıp yapmadıklarını bilmiyoruz, Belki de yapıyorlardı ancak biz dahil anlatmaya çalışacağımız “Kent lokantaları” ile ilgili süreç kamuoyunda yeteri kadar bilinmiyordu.

2019 yılında Ankara büyükşehir belediye başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından açılan ilk kent lokantaları ile ilgili büyük bir çoğunluk “Seçim fantazisi” ibaresini kullanıyorlardı.

Bilindiği gibi başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyük yerleşim merkezlerimizin çoğu artık öğrenci şehirleri olarak anılıyor.

Türkiye’nin son yıllarda içerisinde bulunduğu ekonomik sıkıntı hepimizin malumu, bu sıkıntıyı hemen hepimiz tüm kılcal damarlarımıza kadar yaşıyoruz ancak en büyük zorluğu öğrencilerin ve emekliler yaşadığı artık herkes tarafından kabul ediliyor.

2019 tarihinde seçimi kazanan dönemin millet ittifakına mensup belediye başkanları söz konusu Kent lokantalarını biraz daha geniş alana dağıtmaya başlayınca bu lokantalara sanılandan daha fazla ihtiyaç olduğu gerçeği ortaya çıktı.

31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimin tartışmasız galibi bilindiği gibi CHP, Ülke nüfusunun büyük bir bölümünün yaşadığı yerleşim merkezinde öğrencilerin ve emeklilerin nüfus yoğunluğu beraberinde ister istemez kent lokantalarına olan ihtiyacı da daha üst noktalara çıkardı.

Şu sıralar CHP’li belediye başkanlarının yönettiği yerleşim merkezlerinin nerede ise tamamında çok sayıda kent lokantası hizmete açılıyor, İki kişinin gidip yemek yediği esnaf lokantasında bile yaklaşık bin lira hesap ödendiği bir süreçte kent lokantalarına olan ihtiyaç ister istemez çoğalıyor.

Kent lokantalarının çoğalması karşısında kent merkezlerinde bulunan esnaf lokantaları ve diğer yeme içme işyerleri de sorun yaşıyor konu ile ilgili olarak bizi arayan esnaflar “Bu pahalılıkta zaten işlerimiz bozuk, her geçen gün müşterilerimiz biraz daha azalıyor, bu kadar olumsuzluk üzerine birde belediyelerin açtığı kent lokantaları var bu durum ile mücadele etmemiz mümkün değil” diyorlar.

Esnaf kendi penceresinden haklı olabilir ancak Anadolu’nun pek çok bölgesinden çıkıp okumak için  şehirlere gelen öğrenciler için de en büyük sorunun beslenme ve barınma olduğu da bir gerçek.

Kent lokantalarının çoğalması bir taraftan esnaflarında fiyatlarını bir miktar daha aşağıya çekmeyi sağlayabilir ancak bu durumun umulandan fazla siyasi sonucunun olacağını da ilk seçimde yaşayıp göreceğiz.

Kent lokantaları ve emekli çay evleri şu sıralar belki az bir sayıda öğrenci ve emeklilere hizmet veriyor lakin önümüzdeki dönemlerde daha çok insanın bu kurumlardan faydalanacağını en azından biz görüyoruz.

Vatandaş hesaplı bir hayat istiyor.

Kendisinin daha ekonomik bir süreç yaşadığı bir noktada kimin zarar ettiği kimin fayda gördüğü de işin doğrusu  pek önemli değil.

Zira “Geçinemiyoruz” şeklindeki feryat her geçen gün daha fazla taraftar buluyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263