20 Eylül 2019 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü’nden Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Veysel Tipioğlu’nun o günden içerisinde bulunduğumuz ana kadar gösterdiği performans işin doğrusu bizi de şaşırtmış durumda.

Hepimiz biliriz ki sanayinin başkenti olarak kabul edilen Kocaeli nüfusu artık 20 milyon civarında olan İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı durumundadır, Bu yüzden olsa gerek İstanbul’da meydana gelen bir adli olayın failleri eğer Trakya tarafına geçmek yerine Anadolu’nun bir bölgesine ulaşmak istiyorlarsa mecburen Kocaeli’den geçmek zorundadırlar.

Kocaeli sanayinin başkenti ile birlikte Ülke ekonomisine kazandırdıkları üzerinden aslında Paranın da başkentidir ve paranın bol olduğu bir yerleşim merkezinde de özlenen huzur kolay kolay bulunamaz.

Geçtiğimiz günlerde İç Anadolu’nun bir kentinde görev yapan emniyet müdürü dostumuza “Üstadım senin kentinde kolay kolay asayiş haberi duymuyoruz, sebebi ne ola ki .?” diye sorduğumuzda Emniyet müdürü dostumuz “-Hocam burada hareketlilik sadece ayın 15’lerinde olur, ayın 15’inde maaşlar dağıtılacağından para eğer araçlar ile gelecekse herhangi bir sorun çıkmasın diye önlem alırız, şu sıralar maaşlarda büyük oranda elektronik ortamda hesaplara yatırıldığı için buralarda kayda değer hadiseler meydana gelmez, zaten başta İstanbul olmak üzere büyük şehirlere de sürekli göç yapıldığından fazla bir sıkıntı yaşamıyoruz” bilgisini verdi.

Halbuki Kocaeli’de nüfus son sayıma göre 2 milyonun üzerinde,

12 ilçenin her birinin nüfusu Anadolu’nun pek çok il merkezinden daha fazla, Trafik yoğun

ilçe merkezleri kalabalık

hiç durmadan devam eden göç vesilesi ile kimsenin kimseyi tanımadığı , komşuluk ilişkilerinin bile sıfır noktasında bulunduğu Kocaeli’de yaşıyoruz.

Böylesi bir yerleşim merkezinde birinci önceliğimiz “Güvenliktir”,

1332-1406  yılları arasında  yaşamış olan sosyolog İbn-i Haldun’da “ Bir yerin şehir olması için pek çok etken lazımdır, ancak şehir olabilmek için olmazsa olmazımız Güvenliktir, bir yerde güvenlik yoksa oraya şehir denemez” diye muhteşem bir tanım yapmış..

Böylesi bir yerde yani Kocaeli’de güvenlik güçlerinin göstereceği yüksek performans beraberinde 2 milyondan fazla vatandaşımızın yaşam standartını da üst seviyelere çıkartacaktır.

20 Eylül 2019 tarihinde Kocaeli emniyet müdürü olan Veysel Tipioğlu 1966 yılında Kars'ta doğdu.(Yani benden 6 yaş daha küçük)  İlkokulu, Orta ve Lise öğrenimini başarı ile tamamladıktan sonra 1989 yılında Polis Akademisi'nden mezun oldu.

19​89 yılında Bolu’da  göreve başlayan Tipioğlu 1993-2003 yılları arasında Erzurum ilinde görev yaptı.

2003 yılında İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Veysel Tipioğlu sırasıyla;

2003-2004 tarihleri arasında Tuzla İlçe Emniyet Müdürü,

2004-2006 tarihleri arasında Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü,

2006-2009 tarihleri arasında Kadıköy İlçe Emniyet Müdürü olarak görev yaptı.

2009 yılında İstanbul İl Emniyet müdür yardımcısı olarak görevine devam etti.2013 yılında 1. Sınıf Emniyet Müdürü rütbesine terfi ederek Polis Başmüfettişi olan Tipioğlu 2014 yılında Muğla İl Emniyet müdürü olarak atandı.
2016-2019 tarihleri arasında Şanlıurfa İl Emniyet müdürü olarak görev yaptı.

Veysel Tipioğlu  İçişleri Bakanlığı'nın 19.09.2019 tarih ve 2019/320 sayılı Emniyet Müdürleri Kararnamesi ile Kocaeli İl Emniyet müdürü olarak atandı..

Veysel Tipioğlu Polis Akademisini bitirdikten sonra Beykent Üniversitesi "Yönetim ve Organizasyon" alanında yüksek lisansını tamamlamış ve halen Marmara Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü "Genel Türk Tarihi" bölümünde doktora çalışmalarına devam ediyor.. Amerika ve İngiltere'de çeşitli mesleki seminerlere katılmış olan Tipioğlu İngilizce biliyor.

Biz yerel medya kuruluşlarının son derece etkili olduğu bir yerleşim merkezinde yaşıyoruz, Yayın kuruluşlarımızın abone olduğu haber ajansları üzerinden sabah erken saatlerden gece yarılarına kadar ortalama 500 civarında haber ulaşıyor.

Ulaşan bu haberlerin belli bir kısmı Kocaeli üzerinden geliyor, Kocaeli’den gelen her beş haberin en az bir tanesi de Kocaeli emniyet müdürlüğünün başta Uyuşturucu olmak üzere var olan diğer asayiş olayları ile giriştiği ölümüne mücadeledir.

Biz 35 yıldan fazladır Kocaelide yaşıyoruz ve gazetecilikten başka bir işimizde hiç olmadı, geçen bu 35 yıllık zaman dilimi içerisinde sayısını unuttuğumuz kadar İl emniyet müdürü geldi gitti.

Görev yapan Emniyet müdürleri arasında vaktinin büyük bir bölümünü medya kuruluşlarındaki gazeteciler ile harcayan müdürler gördük, 7/24 siyasetçiler ile fotoğraf veren müdürleri tanıdık vs.vs.

Dikkat edin 3 Yıldır Kocaeli’de görev yapan Veysel Tipioğlu’nu kolay kolay medya da  göremezsiniz, Gazeteciler ile samimi pozlar içerişinde bulmazsınız, Tam bir devlet memuru anlayışı ile siyasetçiler ile de bir arada görmek pek mümkün olmaz.

Emniyet camiasında “Personel müdürü severse o bölgede yaşayan halkta müdürü sever” şeklinde artık anayasa haline gelmiş bir söylem var, Biz bu hakikati samimiyetimizle söylüyoruz Veysel Tipioğlu’nun şahsında vücut bulduğunu görüyoruz.

Uyuşturucu ile mücadele artık sadece Kocaeli’nin yada Türkiye’nin değil tüm dünyanın ortak sorunu, tüm geçiş yollarının ortasında bulunan ve yazımızın başında da belirttiğimiz gibi İstanbul’un Anadolu’ya açılan kapısı olan Kocaeli’de güvenlik güçlerinin verdiği mücadelenin kaptan köşkünde Veysel Tipioğlu’nun bulunması gerçekten büyük bir şans.

Bizim evlerimizde işyerlerimizde rahat bir hayat sürmemiz için ihtiyacımız olan güvenliğin sağlanması çok çok önemli, Son dönemlerde Kocaeli’nin 12 ilçesinde de en azından ifade vermek için gidenlerin muhatap oldukları memurların davranışlarından olan memnuniyetleri de sahaya yansımış durumda.

Temennimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün “Vatanını en çok seven görevimi en iyi yapandır!" ifadesinde kendisini bulan hizmeti yapan Veysel Tipioğlu ve Tipioğlu gibi bürokratların çoğalarak yurdumuzun her tarafında var olmaları.

Başka ne isteyebiliriz ki..?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner266

banner263